Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste quizzers. Nu moet de Top 2000-quiz van The Brain online plaatsvinden.
Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste quizzers. Nu moet de Top 2000-quiz van The Brain online plaatsvinden. Foto: Gerard Schalkx, 2019

Donaties Top 2000-quiz naar Voedseltuin

Algemeen

De decembermaand is een tijd van verbinding, er zijn voor de ander en vrijgevigheid. Én goede muziek, als het aan quizbedrijf The Brain ligt. Marc de Laat en Kiske de Leest combineren al die dingen in hun Top 2000-quiz op ‘derde kerstdag’, zondag 27 december. Normaal in de kroeg, deze keer online. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Voedseltuin, om de organisatie een hart onder de riem te steken.

De Leest en De Laat waren op zoek naar een klein, lokaal goed doel waar zij de donaties die deelnemers van de Top 2000-quiz deden, aan konden schenken. ,,De Voedseltuin heeft de laatste tijd nogal wat pech gehad: zo is er ingebroken en is er boerenkool gestolen. Daarom wilden we deze organisatie een hart onder de riem steken”, aldus De Laat.

Vorig jaar was bar Becoloth nog tot de nok toe gevuld met enthousiaste quizzers, nu moet het online. Vanaf 20.00 uur schotelen De Leest en De Laat de deelnemers op met allerlei hoofdbrekers. Op basis van de grote hitlijst van Radio 2, de Top 2000, hebben de quizfanaten de vragen bedacht. Mensen hoeven zich niet in te schrijven, maar kunnen de quiz gewoon live via Facebook meedoen, waar het vragenspel wordt uitgezonden.

Het geld dat wordt ingezameld, is op basis van donatie. De mannen van The Brain vragen tijdens de uitzending aandacht voor de Voedseltuin en roepen mensen op iets te schenken. De Laat: ,,Hopelijk kunnen we een mooi bedrag inzamelen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 35 seconden geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 8 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 13 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 14 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 16 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 18 uur geleden