Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek presenteren het bord dat op 25 locaties in de gemeente geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens).
Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek presenteren het bord dat op 25 locaties in de gemeente geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Ondernemers vragen klanten met borden voldoende afstand te houden

Algemeen

Nu steeds meer zaken weer open mogen en het Rijk de coronamaatregelen stukje bij beetje versoepelt, neemt de drukte in winkelstraten toe. Een goed teken, vinden ondernemers Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek. ,,Maar mensen moeten nog altijd voldoende afstand bewaren."

Vandaar dat centrummanagement en ondernemers besloten hebben borden op diverse locaties in de gemeente Boxtel te plaatsen. ,,Wanneer er geen mensenmassa's ontstaan, is er geen risico dat van overheidswege winkelstraten afgesloten worden."

Onder de noemer Wees loyaal, koop lokaal stimuleren de zelfstandigen dat inwoners van de gemeente Boxtel bij de plaatselijke ondernemers winkelen. De overkoepelende actie heet Plan C. Op de website Beleefboxtel.nl is een overzicht te vinden van diverse bedrijven in de gemeente Boxtel, hun openingstijden, aanbod en werkwijze tijdens de coronacrisis. Van den Borne: ,,De actie is breed getrokken. We richten ons op het centrum, maar ook op Breukelen, Selissen, Oosterhof en Liempde. De borden wijzen mensen erop dat ze voldoende afstand van elkaar moeten houden. Dat is in hun eigen belang en in dat van ons. Daarnaast geeft het bord verbondenheid tussen de ondernemers weer, met een fotocollage."

Bunskoek vult aan: ,,We hebben er 25 gemaakt. Verschillende bedrijven die wat diensten betreft raakvlakken vertonen, hebben samen de borden geproduceerd: HashtagMedia, Daisy Renders grafisch ontwerp, Picto-Specialist en Infolio. Een fraai staaltje samenwerking. Ik hoop dat zulke samenwerkingsverbanden in de toekomst vaker ontstaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 6 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 7 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 7 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 8 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 10 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 14 uur geleden