Ouders in de Julianastraat hebben zelf een waarschuwingsbord gemaakt dat automobilisten moet attenderen op spelende kinderen. Ze zien liever een structurele oplossing die het verkeer doet remmen, zoals een drempel. (Foto Saskia Bakker).
Ouders in de Julianastraat hebben zelf een waarschuwingsbord gemaakt dat automobilisten moet attenderen op spelende kinderen. Ze zien liever een structurele oplossing die het verkeer doet remmen, zoals een drempel. (Foto Saskia Bakker). Foto: Saskia Bakker

Bewoners Julianastraat willen verkeersdrempel

Algemeen

In de Boxtelse Julianastraat geldt eenrichtingverkeer, maar daar houdt niet iedere automobilist zich aan. Dat baart een aantal bewoners zorgen. En er wordt hard gereden, stellen zij. Ze vrezen dat hun kinderen die regelmatig in de straat spelen gevaar lopen en pleiten nu voor verkeersremmende maatregelen.

Buurtbewoonster en moeder Saskia Bakker vertelt: ,,Auto's komen vanaf de Breukelsestraat met te hoge snelheid door de bocht. Het is dan echt oppassen voor de kinderen."

De bezorgde ouders zien graag dat er maatregelen worden genomen om de snelheid van auto's in te perken. Een drempel voor, in of net na de bocht bijvoorbeeld, of een versmalling. Omdat de kinderen door de coronacrisis veel thuis zijn, bevinden ze zich overdag vaker buiten. Om de straat te versieren met stoepkrijt of zomaar een spelletje te doen. ,,Vroeger zaten we voor onze huizen om op de kinderen te letten. We riepen met z'n allen heel hard 'auto' als er iets aankwam", geeft Bakker aan.

BORD

Nu hun kinderen iets groter zijn, hebben de ouders iets anders bedacht. Een eigen waarschuwingsbord met 5 km erop. Dat lijkt te werken, maar de bewoners zien liever een meer structurele oplossing voor het verkeersprobleem. Ze hebben daarover onderling al van gedachten gewisseld, maar hun wens nog niet kenbaar gemaakt richting de gemeente Boxtel.

Tekst: Jan Hermens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 33 minuten geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 1 uur geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 2 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 2 uur geleden
Logo
Tessa Berkelmans is in haar element op de bühne, zoals hier in het Herman van Veen Arts Centre in Soest. Met haar eerste Nederlandse soloshow staat ze vrijdag 24 mei op de planken van Podium Boxtel.
Tessa Berkelmans in Podium Boxtel: 'Als ik op de planken sta, ben ik graag mezelf' Cultuur 3 uur geleden
Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 20 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen gisteren
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd gisteren