Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel gaat een verpleegafdeling voor dementerende ouderen met een corona-besmetting inrichten voor de regio Noordoost-Brabant
Zorggroep Elde Maasduinen in Boxtel gaat een verpleegafdeling voor dementerende ouderen met een corona-besmetting inrichten voor de regio Noordoost-Brabant Foto: eigen collectie

Verzorgingshuizen op slot

Algemeen

UPDATE  14.30u - Zorggroep Elde Maasduinen heeft zaterdagavond besloten alle locaties waar mensen worden verzorgd of verpleegd te sluiten voor bezoekers; slechts bij hoge uitzondering krijgen zij toegang. Cliënten meenemen uit het verzorgingshuis wordt eveneens met klem ontraden. De maatregel is genomen om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen. Klik hier voor een update van alle afgelastingen en sluitingen in onze regio.

Het besluit, waarvan ZGEM beseft dat het zeer ingrijpend is, werd met onmiddelijke ingang van kracht vanwege toename van het aantal besmettingen en verdenkingen van besmettingen. 'Ook de locaties waar nog geen besmettingen zijn geconstateerd gaan dicht. Bij hoge uitzondering is bezoek toegestaan. Dit gebeurt in zo’n geval altijd in overleg met de leidinggevende van de locatie', meldt ZGEM op haar website. De zorgorganisatie zegt een zorgvuldige afweging te hebben gemaakt en hoopt op begrip. 

Zondagmiddag volgde het bericht dat familie of bekenden geen cliënten uit een van de ZGEM-locaties mee moeten nemen voor een uitstapje. ,,Elke beweging van bewoners buitenshuis vormt een risico voor besmetting en is dus onwenselijk. Het gaat hierbij niet alleen om de bescherming van uw eigen familielid, maar ook om de kwetsbare medebewoners", aldus de zorgorganisatie in een online bericht.

Vrijdag werd in het Boxtelse zorgexpertisehuis Liduina bij een lichamelijk zeer zwakke patiënt het coronavirus ontdekt. Een dag later overleed de oudere. Naast Liduina vallen in het verspreidingsgebied van deze krant de volgende zorghuizen onder ZGEM: hospice Acacia, Simeonshof, Vinckenrode en Wereldhuis (alle in Boxtel), De Vlaswiek (Liempde) en Buitenhuis (Esch). Daarnaast zijn er vestigingen in Haaren, Sint-Michielsgestel, Kaastheuvel, Loon op Zand, Rijen en Waalwijk.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 14 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 16 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 17 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 18 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 20 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15