Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Boxtel verwacht 'lessons to learn' van stalbezetting Brede Heide

Algemeen

Eind 2019 heeft een evaluatie gevonden over het optreden van de gemeente Boxtel en de politie ten tijde van de stalbezetting op de Brede Heide in mei vorig jaar. De 'lessons to learn' worden gedeeld met de raad en openbaar gemaakt zodra deze zijn opgetekend.

Dit antwoordt het college van B en W na schriftelijke vragen die oppositiepartij Balans begin februari stelde. In de raadsvergadering van 28 mei werd de bezetting van de stal aan de Brede Heide besproken. Activisten van Meat the Victims braken daar op klaarlichte dag in, zogenaamd om te protesteren tegen dierenleed.

Ten tijde van de stalbezetting trad loco-burgemeester Peter van de Wiel op in de zogeheten gezagsdriehoek, samen met de lokale politiechef en de officier van justitie. Het duurde tien uur voordat de inbrekers uit de stal waren gehaald. Dat leverde enkele kritische noten en vragen op tijdens de raadsvergadering van 28 mei. Een handelingskader ontbrak, erkende waarnemend burgemeester Fons tijdens de raadsvergadering. Er werd toegezegd dat er werd teruggekeken naar het proces dat geleid heeft tot het uiteindelijke verwijderen van alle activisten uit de stal. Die 'multidisciplinaire evaluatie door een onafhankelijk bureau' vond in december plaats, aldus de gemeentebestuurders.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 14 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 16 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 17 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 18 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 20 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15