Leen, Tijn en Sem (vlnr) sprongen afgelopen voorjaar een gat in de lucht toen bekend werd dat de gemeente Boxtel instemde met de aanleg van een skatebaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).
Leen, Tijn en Sem (vlnr) sprongen afgelopen voorjaar een gat in de lucht toen bekend werd dat de gemeente Boxtel instemde met de aanleg van een skatebaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Oranjefonds steunt skatebaan Liempde

Algemeen

Buurtvereniging Den Berg in Liempde ontvangt komende week het zogeheten Buurtcadeau van het Oranjefonds, een bedrag van drieduizend euro. De gemeente Boxtel, die het merendeel van de aanlegkosten (bijna zestig mille) ophoest, zou na de zomervakantie starten. Het werk is opgeschoven naar de winter. 

Medio 2018 schreven Sem Smetsers (11), Tijn Michiels (10) en Leen van der Velden (8), drie Liempdse vrienden, een brief naar de burgemeester met het verzoek voor een skatebaan in hun dorp. Het initiatief kreeg veel bijval. Een handtekeningenactie leverde ruim 370 steunbetuigingen op en via een sociale media reageerden nog eens zo'n driehonderd mensen. In april maakte het college van B en W bekend 51.500 euro voor het project uit te trekken. Het wijkorgaan en de stichting Behoud Gemeenschap Liempde leggen het restant bij. 

Anne-Marie Smetsers, de moeder van Sem die zowel betrokken is bij de werkgroep voor de realisatie van het skatebaantje als buurtvereniging Den Berg, meldt via het Oranjefonds dat de realisatie van de skatebaan komende winter plaatsvindt. ,,Echter, was er geen geld beschikbaar voor een mooie aankleding en leuke feestelijke opening." Dankzij het Buurtcadeau willen de initiatiefnemers bijvoorbeeld met mozaïek versierde betonnen zitelementen plaatsen, aldus Smetsers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 10 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 12 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 13 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 15 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 16 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15