Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Boxtelse kerstfair met Duitse ambities

Algemeen

De Boxtelse kerstfair krijgt dit jaar een flinke upgrade vergeleken met de vorige edities. Meer sfeer, meer kerstversiering, meer eensgezindheid en gezelligheid in het centrum. Dat is de doelstelling voor de markt die op zondag 16 december wordt gehouden. Organisator Jordy van den Boer heeft er hard aan moeten trekken, maar heeft alle ondernemers uiteindelijk op een lijn kunnen krijgen. ,,Ik voorzie mooie dingen voor de toekomst als we deze samenwerking de komende jaren voort kunnen zetten", geeft hij aan.

De ondernemende Van den Boer streeft de sfeer op de bekende Duitse kerstmarkten na. ,,Qua aankleding en grootte van de houten kramen die op dergelijke markten staan, gaan we het in Boxtel nog niet halen. Dat is op dit moment alleen al gekeken naar de kosten écht te hoog gegrepen. Maar sfeervol en gezellig gaan we het zeker maken dit jaar", vertelt hij enthousiast.

Dat kerstgevoel begint al bij de aankleding zeg Van den Boer. Honderden kerstbomen en veel verlichting en vuurkorven moeten daar voor zorgen. De kerstman en disneyfiguren zoals ijsprinses Elsa uit de film Frozen entertainen de kinderen. Ook komen er op diverse plekken in het centrum, zoals in de Stationsstraat en de Rechterstraat, grote bogen die de 'ingangen' van de fair markeren. ,,En als klap op de vuurpijl laten we het ook nog eens sneeuwen in het straatje bij de Hema en in de Croonpassage", vertelt Van den Boer trots. ,,Daarnaast zorgen we dat door het hele centrum dezelfde muziek te horen is, zodat alles harmonieus aanvoelt", voegt hij daar aan toe.

KRAMEN

Maar een kerstmarkt staat of valt bij de deelnemende ondernemers. Dat aantal liet in de aanloop naar het evenement nog wat te wensen over, maar inmiddels weet Van den Boer te vertellen dat er bijna zeventig kraamhouders aanwezig zijn. ,,Hier kunnen bezoekers van alles kopen voor de kerst. Er worden diverse lekkernijen, sieraden en presentjes aangeboden." De organisator geeft aan dat het zijn insteek was om zoveel mogelijk Boxtelse ondernemers bij de kerstmarkt te betrekken. ,,Zo hebben we de samenwerking gezocht met lokale ondernemers voor onder meer de aankleding. De kerstbomen komen uit Boxtel en MagicFX zorgt bijvoorbeeld voor de sneeuw", legt Van den Boer desgevraagd uit.

MET JE HART

Naast sfeer wil de organisatie ook graag de kerstgedachte uitdragen. Daarom is Met je Hart als goed doel gekozen. Wie een kraam huurt voor de kerstmarkt draagt daar meteen een steentje aan bij. Tien euro van de huur gaat namelijk naar een uitgebreide lunch voor zo'n veertig eenzame ouderen. ,,Die vindt plaats in werkcafé De Link onder de raadzaal van het gemeentehuis. Van het geld kunnen we de senioren echt in het zonnetje zetten. Daarbij sponsoren enkele lokale bedrijven, zoals Albert Heijn, ook een deel van de lunch. Mooi toch?", vertelt Van den Boer.

De kerstfair in het centrum van Boxtel begint zondag 16 december om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Daarna is er voor alle bezoekers nog een spectaculaire eindshow vol met licht- en geluidseffecten op de dan net officieel geopende vernieuwde Markt. Van den Boer: ,,En die is zeker de moeite waard om te bekijken."

OP DE FOTO: De kerstman is ook dit jaar van de partij tijdens de kerstfair in het centrum van Boxtel. Deze editie staat volgens de organisatie in het teken van meer sfeer en gezelligheid. (Archieffoto: Daisy Renders).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Adjunct-hoofdredacteur pol.jansen@brabantscentrum.nl

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 5 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 7 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 8 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 9 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 10 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 12 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 7 mei, 16:35
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 7 mei, 16:00