Peter van de Wiel (links) en Katelijne van Thiel leiden namens Combinatie95 de onderhandelingen die tot een nieuwe coalitie moeten leiden.
Peter van de Wiel (links) en Katelijne van Thiel leiden namens Combinatie95 de onderhandelingen die tot een nieuwe coalitie moeten leiden. Foto: Peter de Koning (l) en Albert Stolwijk

Tijdpad voor coalitievorming

Algemeen

De vier partijen die sinds 2014 het college van B. en W. in Boxtel vormen, komen vrijdag 13 april voor de derde keer bijeen om te bezien of zij ook de komende bestuursperiode tot vruchtbare samenwerking kunnen komen. In die bespreking wordt ook een tijdpad opgesteld waarlangs men de formatie van de coalitie hoopt af te ronden.

Die afronding zal niet eind volgende week al gebeuren, zoals gisteren abusievelijk in de papieren editie van deze krant werd vermeld. Zaterdag 21 april wordt bekend wat dat tijdpad inhoudt, verduidelijkt Peter van de Wiel. Samen met zijn partijgenoot Katelijne van Thiel nam hij namens Combinatie95 vorige week het initiatief voor de samenstelling van een nieuwe coalitie in de Boxtelse gemeenteraad.

Naast de opstelling van het tijdpad wordt vandaag inhoudelijk verder gesproken over de punten die Combinatie95, SP, D66 en INbox geregeld willen zien in een mogelijk bestuursakkoord voor de komende jaren. Er vinden constructieve gesprekken plaats, aldus Van de Wiel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 2 minuten geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 17 minuten geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 37 minuten geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 1 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 3 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 7 uur geleden