Voor het eerst werd rondom recreatieplas De Langspier een nationale jeugdwedstrijd georganiseerd. 175 renners stonden zaterdag aan de start. Zondag staat de veldrit op het programma. (Foto: Gerard Schalkx).
Voor het eerst werd rondom recreatieplas De Langspier een nationale jeugdwedstrijd georganiseerd. 175 renners stonden zaterdag aan de start. Zondag staat de veldrit op het programma. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Cyclocross Langspier wordt kuitenbijter

Algemeen

Olympisch kampioen wielrennen op de weg Anna van der Breggen is de grote publiekstrekker bij de internationale veldrit die zondag 24 december rond De Langspier in Boxtel op het programma staat. De cyclocross heeft door deelnemers uit Japan en België een internationaal tintje. Zaterdag stond de jeugd aan de start. Het deelnemersveld is door de nieuwe jeugdwedstrijd uitgebreid tot een recordaantal van 450 wielrenners.

In samenwerking met Wielervereniging Schijndel organiseerde de stichting Wielerbelangen Boxtel voor het eerst een landelijke jeugdwedstrijd. De 175 renners, die uit heel Nederland komen, streden in de categorieën 7 tot 14 jaar om de ereplaatsen. 

Zondag om 10.00 uur bijten maar liefst 52 amateurs het spits af. Vervolgens is het de beurt aan de masters, vrouwen, nieuwelingen-meisjes, nieuwelingen en eliterenners en junioren. Met maar liefst 65 renners is deze categorie de grootste. De vrouwen gaan om 12.00 uur van start. 

Door de vele regen en smeltsneeuw staan loodzware wedstrijden op het programma. Vooral het stuk langs de spoorsloot wordt een ware kuitenbijter. De strook van enkele honderden meters is de laatste hindernis voor de finish. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 15 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 17 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 18 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 20 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 21 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15