Erik Leijten en Peter van de Wiel (vooraan) zetten vrijdag hun handtekening over de overeenkomst Princenlant 4. Staand v.l.n.r. Daan Beelen (Hurks), Mark Compter (gemeente Boxtel), John Meeuwesen (gemeente Boxtel), Bart Lipsch (Hurks). (Foto:gemeente Boxtel).
Erik Leijten en Peter van de Wiel (vooraan) zetten vrijdag hun handtekening over de overeenkomst Princenlant 4. Staand v.l.n.r. Daan Beelen (Hurks), Mark Compter (gemeente Boxtel), John Meeuwesen (gemeente Boxtel), Bart Lipsch (Hurks). (Foto:gemeente Boxtel).

Princenlant fase 4 in aantocht

Algemeen

Al in 2003 maakten de gemeente Boxtel en projectontwikkelaar Hurks Vastgoedontwikkeling plannen om in de wijk Oost woningbouwprojecten Princenlant 1 tot en 5 te realiseren. Dat resulteerde in complexen De Rechter, De Regent en Het Princenhof. Bij de overige twee projecten bleek de economische crisis een sta-in-de-weg. Nu, vijf jaar na de oplevering van Het Princenhof, wordt Princenlant 4 alsnog in uitvoering gebracht. Wethouder Peter van de Wiel en Erik Leijten van Hurks zetten vrijdagmiddag hun handtekeningen onder de overeenkomst voor het nieuwe project met circa 34 'gasloze' appartementen. 

Op het braakliggende terrein in Boxtel-Oost waar zwembad Den Haagakker voorheen gevestigd was, naast Het Princenhof, wordt een zeven bouwlagen tellend complex gerealiseerd. De oppervlakte van de woningen varieert van 80 tot 125 vierkante meter. De vraagprijs van de woningen wordt geschat op minimaal 230.000 euro.

Hurks hoopt de verkoop rond de zomer van 2018 te kunnen starten en schat dat bij voldoende animo de bouw begin 2019 aanvangt. Via de website www.princenlant.nl is meer informatie te vinden over het woningbouwproject.

Lees meer over Princenlant 4 in Brabants Centrum van donderdag 28 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 8 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 9 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 9 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 10 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 12 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 16 uur geleden