Een SPPiLL-vrijwilliger legt oude plavuizen in de monumentale boerderij D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg. (Foto: Ruud van Nooijen).
Een SPPiLL-vrijwilliger legt oude plavuizen in de monumentale boerderij D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg. (Foto: Ruud van Nooijen). Foto: Ruud van Nooijen

Open dag in D'n Liempdsen Herd

Algemeen

Wekelijks wordt hard gewerkt om het ontmoetingscentrum in de monumentale boerderij D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde op tijd klaar te krijgen voor de opening in het weekeinde van 6 tot 8 oktober. Wie benieuwd is naar de vorderingen is zaterdag 29 juli tussen 09.00 en 12.00 uur welkom tijdens het open huis.

Vrijwilligers van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) staan zaterdag klaar om informatie en rondleidingen te verzorgen. Daarnaast komt de projectgroep graag in contact met mensen die zich na de opening als vrijwilliger in willen zetten, bijvoorbeeld als gastheer of gastvrouw of ter ondersteuning van het beheer en onderhoud.

Sinds de zomer van 2015 is een vaste club vrijwilligers een aantal dagen per week aan het werk in de boerderij. Die wordt omgebouwd tot informatie- en vertrekpunt voor bezoekers die nationaal landschap Het Groene Woud in willen trekken. Maar het moet vooral ook als ontmoetingscentrum voor Liempdse inwoners gaan functioneren. ,,Het wordt een warme, gezellige plek voor de hele gemeenschap", stelt SPPiLL-voorzitter Tossy de Man. Geïnteresseerden kunnen elke laatste zaterdag van de maand een kijkje nemen. Meer info: www.sppill.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 6 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 7 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 7 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 8 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 10 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 14 uur geleden