Fleur Born en Christa Hiddinga maken een documentaire over Herenboeren.
Fleur Born en Christa Hiddinga maken een documentaire over Herenboeren.

Documentaire over Herenboeren

Algemeen

,,Vlees in de supermarkt is anoniem. Al ons eten is anoniem. Het is geen levend wezen meer, maar een product.' Christa Hiddinga (21) en Fleur Born (22), studenten aan de School voor Journalistiek Utrecht, vinden dit bizar. Door middel van een documentaire 'Back to Basics' over het initiatief Herenboeren, hopen ze meer bewustzijn voor voeding te creëren. Inmiddels is het duo gestart met crowdfunding om de documentaire te bekostigen.

Familie Van den Braak uit Boxtel vindt de afstand tussen mensen en hun voedsel ook te groot en kwam in aanraking met Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. Door een investering van tweeduizend euro te doen, kan familie Van den Braak eten van de boerderij. Toch is deze manier van voedselproductie niet makkelijk. De boerderij is een experiment, waar niet iedereen blij mee is. Zo is de boerderij zeer afhankelijk van het weer, omdat alles op een natuurlijke manier wordt gedaan. De boerderij heeft nu honderd leden, dat moeten er eind dit jaar tweehonderd zijn.

Met deze film willen makers Hiddinga en Born de kijker een vraag stellen: is dit alternatief op de huidige voedselindustrie haalbaar op grotere schaal? De twee studenten zijn begonnen met crowdfunden voor de documentaire. Door een kleine bijdrage te doen, word je onderdeel van de documentaire en help je de journalistiekstudenten met het mogelijk maken van de film en de boodschap die zij willen brengen. Helpen kan via https://cinecrowd.com/nl/back-basics-0.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 58 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 17 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 18 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 22 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen gisteren
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur gisteren