Medewerkers van waterschap De Dommel nodigden inwoners van Boxtel vrijdagochtend uit met ideeën te komen om wateroverlast tegen te gaan. (Foto: Annelieke van der Linden).
Medewerkers van waterschap De Dommel nodigden inwoners van Boxtel vrijdagochtend uit met ideeën te komen om wateroverlast tegen te gaan. (Foto: Annelieke van der Linden).

In gesprek over wateroverlast

Algemeen

De extreme wateroverlast van vorige zomer zette waterschap De Dommel aan om WaterWerkplaatsen te lanceren: plekken waar inwoners, professionals en studenten hun oplossingen kwijt kunnen voor een klimaatbestendig watersysteem. Vrijdagochtend stonden medewerkers van De Dommel op de weekmarkt in Boxtel om met burgers in gesprek te gaan. Donderdag 26 januari vindt een WaterWerkplaats plaats in Boxtel.

Aan de hand van een korte vragenlijst werden bezoekers van de weekmarkt gevraagd naar hun kijk op water, hoe groot ze het risico achten op wateroverlast en of er ideeën zijn over de aanpak van waterproblemen van nu en in de toekomst. Daarnaast konden mensen tips geven voor maatregelen tegen wateroverlast. De uitkomsten worden meegenomen in maatregelen die het waterschap wil nemen. Dit actieplan moet eind maart klaar zijn. ,,Dan zouden we bepaalde acties als voor het nieuwe groeiseizoen kunnen implementeren. Naar aanleiding van de forse regenval in juni vorig jaar hebben we al enkele maatregelen genomen, zoals het vergroten van duikers of verhogen van zanddijken", laat Anne-Marie Maas van het waterschap weten. 

Donderdag 26 januari wordt tussen 19.30 en 21.30 uur een WaterWerkplaats gehouden in Boxtel: een fysieke bijeenkomst voor inwoners van de gemeente. Samen met ideeën die via andere kanalen, onder meer via facebook.com/waterwerkplaats worden gedeeld, moet dit bijdragen aan een systeem dat tegen een stootje kan, zo laat De Dommel weten. Aanmelden voor de WaterWerkplaats kan via e-mail: waterwerkplaats@dommel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 17 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 18 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 22 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen gisteren
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur gisteren