Een lange rij wachtenden voor de Heilig Hartkerk voor een van vier succesvolle uitvoeringen van de rockopera Jesus Christ in Concert, afgelopen maart. (Foto: Daisy Renders).
Een lange rij wachtenden voor de Heilig Hartkerk voor een van vier succesvolle uitvoeringen van de rockopera Jesus Christ in Concert, afgelopen maart. (Foto: Daisy Renders).

Publiek blijft welkom in H. Hartkerk

Algemeen

Er heeft zich een serieuze koper gemeld voor de voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel. Een relatief jonge ondernemer uit de omgeving van Eindhoven wil in de sacristie gaan wonen en het leegstaande kerkgebouw exploiteren voor muziek- en theateruitvoeringen, maar ook voor zakelijke congressen. In de pastorie wil een andere kandidaat-koper zorgappartementen realiseren, samen met twaalf nieuwbouwwoningen in de tuin. 

Vicevoorzitter Jos Polman van de Heilig Hartparochie maakte het nieuws vrijdagochtend bekend, samen met de Udense makelaar Henk Derks. De afspraken met de koper voor de kerk, die te koop stond voor 415.000 euro, zijn 'erg concreet' volgens het tweetal. ,,We zijn er erg blij mee. Een productie als bijvoorbeeld Jesus Christ in Concert (afgelopen maart  - red.) blijft ook in de toekomst mogelijk. Mits de gemeente Boxtel instemt met een bestemmingsplanwijziging", benadrukt Polman. 

Voor de pastorie en 3.400 vierkante meter tuin zijn de onderhandelingen over verkoop in een minder ver gevorderd stadium. ,,De pastorie zou onderdak kunnen gaan bieden aan negen bewoners met een verstandelijke beperking. Er is al gesproken om die een zinvolle dagbesteding te geven door mee te werken tijdens toekomstige activiteiten in de kerk;  bijvoorbeeld in de horeca", aldus makelaar Derks. 

Het bisdom heeft volgens het tweetal positief gereageerd op de ontwikkelingen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 54 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 16 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 18 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 22 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 23 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur gisteren