Willem van Vossen, wethouder Peter van de Wiel, Maria Voets en Petra Levert (v.l.n.r.) openen de expositie 'Ja, natúúrlijk!' in museum MuBo. (Foto: Peter de Koning).
Willem van Vossen, wethouder Peter van de Wiel, Maria Voets en Petra Levert (v.l.n.r.) openen de expositie 'Ja, natúúrlijk!' in museum MuBo. (Foto: Peter de Koning).

Natuur inspireert kunst

Algemeen

Door een stroomschakelaar om te zetten, is zaterdag 30 april de mediakunstexpositie 'Ja, natúúlijk!' geopend in het Boxtelse museum MuBo. Samenwerking met Kunstbalie uit Tilburg resulteert in een eigentijdse tentoonstelling over de relatie tussen kunst en natuur voor iedereen vanaf 8 jaar.

Met beweging en licht hebben (inter)nationale kunstenaars elk op eigen wijze hun kijk óp en beleving ván de natuur verbeeld. Kunstenaars spelen graag met de natuur door die na te maken of door materialen uit de natuur te gebruiken in hun werk. Zo toont MuBo een wolk waarin een onweersbui wordt nagebootst en een zeepbel, waarin het licht wordt verstrooid in alle kleuren van de regenboog. De expositie Ja, natúúrlijk! werd geopend door wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel, Petra Levert van de Kunstballie, het Brabantse expertisecentrum voor kunsteducatie en amateurkunst in Tilburg, samen met voorzitter Maria Voets en bestuurslid Willem van Vossen van MuBo. 

Komende maand bezoeken 31 groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Boxtel de expositie: ruim 750 leerlingen. Zondag 5 juni komt de jeugd in MuBo  vertellen hoe zij de mediakunstwerken hebben beleefd. MuBo is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro; kinderen betalen 2 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 2 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 3 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 3 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 4 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 6 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 10 uur geleden