Medeoprichter Huub de Beer van De Pagaai (links) is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Naast hem staan echtgenote Lies en loco-burgemeester Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx).
Medeoprichter Huub de Beer van De Pagaai (links) is zaterdagmiddag koninklijk onderscheiden. Naast hem staan echtgenote Lies en loco-burgemeester Herman van Wanrooij. (Foto: Gerard Schalkx).

Lintje Huub de Beer van De Pagaai

Algemeen

Medeoprichter en penningmeester Huub de Beer van kanovereniging De Pagaai in Boxtel heeft zaterdag tijdens de viering van het 25-jarig bestaansjubileum van de club een koninklijke onderscheiding gekregen. De Beer werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de versierselen opgespeld door loco-burgemeester Herman van Wanrooij.

De decorandus is sinds 1991 verbonden aan De Pagaai, die thans zo'n 35 leden telt. Hij leidde de bouw van het verenigingsgebouw aan de Voetboog en is betrokken bij de organisatie van het welbekende Rondje Boxtel.

Verder bouwde hij een catamaran zodat De Pagaai ook kon kanoën met mensen met een beperking. Voorts is hij nauw betrokken bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en Dommeltheater, waar De Pagaai tweemaal meedeed.

De Beer werkt sinds 1975 bij recreatiepark Dennenoord, waar hij thans hoofd van de technische dienst is. Volgens ingewijden wordt hij op Dennenoord door collega's en bewoners op handen gedragen.

De koninklijke onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jubileumreceptie van De Pagaai in het clubhuis nabij de Dommel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 1 minuut geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 2 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 3 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 4 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 6 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 22 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 23 uur geleden