Verschillende gebieden zijn op een natuurlijke wijze onder water gelopen de afgelopen weken, waaronder de Logtsebaan (foto) op de grens van Lennisheuvel en Spoordonk waar de Beerze gecontroleerd buiten zijn oevers mag treden. (Foto: Peter de Koning).
Verschillende gebieden zijn op een natuurlijke wijze onder water gelopen de afgelopen weken, waaronder de Logtsebaan (foto) op de grens van Lennisheuvel en Spoordonk waar de Beerze gecontroleerd buiten zijn oevers mag treden. (Foto: Peter de Koning).

Peil Dommel en Essche Stroom gezakt

Algemeen

Waterschap De Dommel heeft deze week dijkbewaking ingesteld op enkele plekken in het dal van de Dommel en de Essche Stroom. Aanleiding voor de maatregel is de langdurige regenval van de voorbije weken waardoor de waterstanden veel hoger dan normaal staan. Inmiddels is het waterpeil weer gezakt, waardoor de situatie 'normaal' kan worden genoemd, zo laat het waterschap weten. De noodpompen in Esch en Sint-Oedenrode zijn weer weg.

Volgens het waterschap was de grond na de vele regen verzadigd en stonden beken en sloten zo vol dat het regenwater sneller in de Dommel en de Essche Stroom terecht komt. Woensdagochtend werd het hoogste peil bereikt. Het waterpeil in de Essche Stroom is inmiddels twintig centimeter gezakt en in de Dommel bij Sint-Oedenrode vijftien centimeter. ,,Gelet op de weersvoorspellingen verwachten we dat het waterpeil de komende dagen in alle beken het gebied van Waterschap De Dommel nog verder gaat zakken. De genomen maatregelen worden weer opgeheven", aldus het waterschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
De Jordaantjes: alle namen zijn achterhaald! Historie 21 minuten geleden
Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 8 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 13 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 15 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 15 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 16 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 18 uur geleden