Nienke Bosma poseert met een grote groep speelsters in de Blox-hal van sportcomplex De Braken. De Boxtelse houdt een volleybaltoernooi ten bate van haar reis met het Jacob-Roelandslyceum naar Bolivia. (Foto: Albert Stolwijk).
Nienke Bosma poseert met een grote groep speelsters in de Blox-hal van sportcomplex De Braken. De Boxtelse houdt een volleybaltoernooi ten bate van haar reis met het Jacob-Roelandslyceum naar Bolivia. (Foto: Albert Stolwijk).

Volleyballers spelen Nienke naar Bolivia

Algemeen

Acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum vertrekken op 17 april voor een bijna twee weken durende reis naar Cochabamba in Bolivia. Onder hen vijfdejaars vwo-leerling Nienke Bosma die zondag 28 februari een volleybaltoernooi houdt om de reis te kunnen financieren. Haar motto: 'Speel Nienke naar Bolivia'.

De kerstactie van het JRL stond eind december helemaal in het teken van de projecten die de school gaat adopteren in de Boliviaanse stad. In samenwerking met de plaatselijke stichting Straatkinderen van Cochabamba en enkele lokale vertegenwoordigers gaan de scholieren projecten bezoeken en maken ze kennis met de hulp die wordt verleend aan de allerarmste jongeren van de stad.

Net als de andere reisgenoten moet ze het grootste deel van de reis naar Cochabamba zelf betalen. ,,En dus moet er extra hard gewerkt worden op de broodafdeling van de Jumbo", lacht de Boxtelse. Ze bedacht echter ook een ander plan. Ze is sinds haar zevende actief bij volleybalclub Blox - die destijds nog Blue Smash heette - en trad in overleg met clubvoorzitter Bart Hermkens. ,,Ik heb het plan bedacht om een open Boxtels volleybaltoernooi te organiseren in De Braken."

Nienke was vorig schooljaar een van de meer dan honderd leerlingen die een sollicitatiebrief schreef om in aanmerking te komen voor een van de acht plekken in het reisgezelschap, dat verder bestaat uit rector Leon Spaan en docent Guido van der Klauw. Daags voor de zomervakantie vernam ze dat ook haar brief voldoende inspiratie bood om mee op reis te gaan.

,,Ik heb onder meer aangegeven dat ik later als ontwikkelingsarts aan het werk wil gaan in de Derde Wereld", vertelt de Boxtelse, die haar profilering hierop heeft ingericht. Ze volgt het profiel Natuur & Gezondheid en wil na het behalen van haar diploma medicijnen gaan studeren om zich later te specialiseren in ontwikkelingshulp.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 8 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 10 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 11 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 12 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 12 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 15 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 7 mei, 16:35
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 7 mei, 16:00