Monique de Wolf heeft een zeldzame hersenaandoening waardoor ze de controle over haar lichaam kwijtraakt. Met haar man Ronald als mantelzorger loopt ze tegen tal van problemen aan. (Foto: Peter de Koning).
Monique de Wolf heeft een zeldzame hersenaandoening waardoor ze de controle over haar lichaam kwijtraakt. Met haar man Ronald als mantelzorger loopt ze tegen tal van problemen aan. (Foto: Peter de Koning).

Mantelzorggezin op tv bij RTL4

Algemeen

Het lijkt alsof ze een spierziekte heeft, maar het is een zeldzame hersenaandoening waarbij Monique de Wolf uit Boxtel langzaam maar zeker de controle over haar lichaam verliest. Haar man Ronald en hun drie kinderen zijn, naast werk en studie, 24 uur per dag mantelzorger. En die lopen tegen heel veel problemen aan...

Het begon vier jaar geleden met een wat duizelig gevoel. En na tal van onderzoeken werd na enkele maanden in het Radboud UMC in Nijmegen attaxi vastgesteld, een aandoening van de kleine hersenen. Het kan zich in 35 soorten openbaren en Monique heeft de meest zeldzame vorm, maar ook een zeer progressieve. In de kerstkrant van Brabants Centrum vertelde het echtpaar uitgebreid over hetgeen haar overkwam.

In het nieuwe tv-programma Ik Zorg Voor Jou dat RTL4 woensdag 6 januari start, belicht presentator Peter van der Vorst hoe het gezin De Wolf met de ziekte van Monique probeert om te gaan. Het Boxtelse gezin is het eerste dat in een reeks uitzendingen aan bod komt. De uitzending begint om 21.30 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 14 minuten geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 29 minuten geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 49 minuten geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 2 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 3 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 8 uur geleden