Dave (links) en Rafella Dharampal ontvingen dinsdagochtend samen met negentien andere huurders de sleutel van hun nieuwe woning in de wijk Zonnegolven.
Dave (links) en Rafella Dharampal ontvingen dinsdagochtend samen met negentien andere huurders de sleutel van hun nieuwe woning in de wijk Zonnegolven.

Eerst ontbijten, dan de sleutel...

Algemeen

Met een uitgebreid ontbijt in een grote tent werden de nieuwe huurders van de twintig eengezinswoningen aan Zonnegloren en Zonnestraal dinsdagochtend verwelkomd. Vervolgens kreeg iedereen de sleutel van zijn huis en ging de oplevering van start.

Inge Huisman van woonstichting Sint-Joseph gaf aan dat bij de oplevering van deze huurwoningen gekozen is voor een andere aanpak. ,,Waar voorheen nieuwe huurders op vaste tijden naar hun woningen kwamen, de sleutel ontvingen en met een opzichter rondkeken in de woningen, kozen we nu voor een gezamenlijk ontbijt. Zo leert iedereen elkaar kennen en krijgen alle huurders tegelijk de sleutels. Drie opzichters van de woonstichting lopen rond en nemen per huis de tijd die ervoor nodig is."

De twintig woningen zijn in honderd dagen gebouwd, zo meldt aannemer Stam + De Koning. In samenwerking met Energie Coöperatie Boxtel zijn vijftien zonnepanelen op de daken geplaatst. Rob Dekker, directeur-bestuur van woonstichting Sint-Joseph gaf aan dat 175 mensen hadden gereageerd op de huurwoningen. 120 mensen pasten qua inkomen in het plaatje en op basis van inschrijftijd werden twintig huurders geselecteerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 1 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 3 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 4 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 5 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 6 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 8 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 23 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 23 uur geleden