Beeld van een van de laatste autocrossen die in Boxtel werd gehouden. De locatie was een akker aan de Kapelweg. (Archieffoto: Brabants Centrum).
Beeld van een van de laatste autocrossen die in Boxtel werd gehouden. De locatie was een akker aan de Kapelweg. (Archieffoto: Brabants Centrum).

Grote autocross in Lennisheuvel

Algemeen

Boxtel keert terug op de autosportkalender. Als het aan voorzitter Patrick Mes van De Kempen Cross ligt, wordt binnen de Boxtelse gemeentegrenzen elk jaar een spectaculaire autocross gehouden. Zondag 11 oktober is de eerste cross op een terrein aan de Mijlstraat in Lennisheuvel, waar de snelste auto's met een snelheid van minstens 140 kilometer per uur door het zand zullen rijden. Volgens Mes worden strikte veiligheidsmaatregelen in acht genomen.

Boxtel kent nauwelijks auto- en motorsporthistorie, door de jaren heen zijn amper grootschalige evenementen gehouden. Aan de Kapelweg werd dertig jaar geleden een autocross gehouden, ook in de omgeving van de Koppenhoefstraat vond ooit een motorcross plaats. ,,We streven ernaar om weer elk jaar naar Boxtel te komen", zegt Mes. ,,Sinds ik voorzitter ben van De Kempen Cross zoeken we naar plaatsen waar we ooit in het verleden goede ervaringen hebben gehad. En ook in Boxtel hebben we ooit een prima cross kunnen organiseren, ook al is dat heel lang geleden."

Zondagochtend klinkt om klokslag elf uur het startschot van de eerste van vele races die op de omgeploegde akker aan de Mijlstraat worden gehouden. In twee reeksen worden crossauto's op pad gestuurd voor een razendsnelle race over het circuit, dat zaterdag wordt aangelegd. Rondom de zandbaan worden enkele greppels gegraven die zo'n halve meter diep zijn.

In Brabants Centrum van donderdag 8 oktober staat alle informatie over de autocross in Boxtel. De cross begint om 11.00 uur, toegangskaarten kosten vijf euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 3 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 5 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 6 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 7 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 8 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 10 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen gisteren
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur gisteren