Met drie trompettisten van de Stripe Big Band liet bracht kanovereniging De Pagaai 'Symphonica in Rosso' tijdens het Dommeltheater naar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Met drie trompettisten van de Stripe Big Band liet bracht kanovereniging De Pagaai 'Symphonica in Rosso' tijdens het Dommeltheater naar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Dommeltheater verovert harten

Algemeen

De zonovergoten tweede editie van het Dommeltheater heeft de harten van vele honderden mensen veroverd. De culturele vaartstoet met zeventien deelnemende groepen groeide zondag 27 september uit tot een heerlijk feest op en langs de rivier in het centrum van Boxtel. Dat af en toe de tijd tussen de ene en de andere boot wat lang was, namen de meeste toeschouwers voor lief. 

De ouverture voor Dommeltheater vond plaats in en rond kasteel Stapelen. Leerlingen van de Sint-Petrusschool presenteerden in het kasteelpark hun kleurrijke zaagseltapijt en aansluitend genoten veel luisteraars van het concert dat Boxtel's Harmonie op de binnenplaats van Stapelen ten beste gaf. De vocale bijdrage van alt/mezzosopraan Lieke Beirnaert uit Tilburg gaf het optreden extra cachet en speelde in op het theaterthema van dit jaar: symfonie. De Kunststichting Boxtel sloot de buitenexpositie Kunst op Stapel, die in ruim vier maanden naar schatting tienduizend bezoekers trok, symbolisch af. Na de pauze vervolgde de Boxtelse Cantorij het programma onder leiding van Wil Barten. 

Om drie uur vertrokken nabij de waterburcht de eerste boten op de Dommel, nadat even tevoren de fietsbrug tussen de Raaphof en de Burgakker door burgemeester Mark Buijs tot Raapakkerbrug was gedoopt. De naam is bedacht Cees van Geel. In een afwisselend lint voeren zeventien boten en vlonders naar de stuw bij de Mgr. Wilmerstraat. Daarbij kwamen kleurrijke en inventieve creaties voorbij. De poort van Stapelen als centraal middelpunt van het Groene Hart in de Brabantse stedendriehoek bijvoorbeeld. Maar ook de Slag om Boxtel in 1794, die de Boxtelse Cantorij al had bezongen. Erg fraai was een miniatuur van de watertoren die jarenlang als een enorme sigaar aan Ons Doelstraat stond, maar in 1982 werd gesloopt. En de Ierse muziekspektakel Riverdance kreeg in 'Dommeldans' een Boxtelse variant. Het is slechts een greep uit gevarieerde aanbod dat het op de oevers van de Dommel samengestroomde publiek met enthousiasme ontving.

Meer foto's en enkele filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina van Brabants Centrum. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 3 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 3 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 3 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 5 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 6 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 11 uur geleden