Kasba trad in juni op tijdens de eerste Boxteldag. Zaterdag 22 augustus staat de band op een van de grote podia van festival Lowlands. (Foto: Marc Cleutjens).
Kasba trad in juni op tijdens de eerste Boxteldag. Zaterdag 22 augustus staat de band op een van de grote podia van festival Lowlands. (Foto: Marc Cleutjens).

Kasba zaterdag op Lowlands

Algemeen

De bekende Boxtels-Marokkaanse muziekgroep Kasba, die dit jaar het vijftienjarig bestaan viert, treedt zaterdag 22 augustus op in Biddinghuizen. Daar wordt het jaarlijkse meerdaagse popfestival Lowlands gehouden.

Vele tienduizenden festivalgangers zijn afgereisd naar Flevoland om een nieuwe editie van Lowlands mee te maken. Hoewel het festival voor het eerst in jaren niet is uitverkocht, is het druk in de verschillende tenten waar nationale en internationale topartiesten optreden.

Kasba brak door in 2002 toen het een optreden mocht verzorgen in de Amsterdam Arena, waar (toen nog) kroonprins Willem-Alexander zijn aanstaande huwelijk vierde met Máxima. Kasba stond op het podium met veel bekende Nederlandse sterren.

Ondanks de internationale status is de band ook regelmatig in Boxtel te zien. Kasba was vaak te gast op de Bazaar in park Molenwijk en verzorgde de slotact tijdens de eerste Boxteldag op de Markt in juni.

Het optreden van Kasba in de Lima-tent begint zaterdag om 15.00 uur. Ben je erbij? Stuur foto's of filmpjes naar de redactie van Brabants Centrum en deel ze met onze lezers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 4 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 4 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 6 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 7 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 12 uur geleden