Afbeelding

Met 85 km/u in de rondte...

Algemeen

,,Eng? Ben je mal. Het is juist erg leuk. En je hebt ook nog eens een prachtig uitzicht over Boxtel." Nee, Maartje Bodelier stapt niet groen en geel uit de Bomber. De kermisattractie die voor het gemeentehuis op de Markt staat, zwaait met 85 kilometer per uur twee wieken rond. Aan het einde daarvan kunnen vier mensen in een stoel plaatsnemen. Maartje is zondagmiddag rond twee uur de enige die erin gaat. Toch zet de exploitant zijn 'mean machine' in werking. 

Linksom, rechtsom. De tweearmige molen draait op volle toeren. En de wieken niet alleen. Ook de stoeltjes tollen rond. Als je er alleen al naar kíjkt, draait je maag rond. Voor sommigen althans. Niet voor Maartje. ,,Ik was nog nooit eerder in zo'n attractie, maar het is een prachtige ervaring. Een echte aanrader", glundert de 26-jarige Boxtelse. 

Het is nog niet druk op de Markt. Het weer werkt dan ook niet echt mee. Gelukkig is het droog, maar wel bewolkt en behoorlijk koel voor de tijd van het jaar. ,,Ja, het weer is echt een domper", zegt kermisambtenaar Richard Schuurs. Hij zegt nog alleen maar lovende reacties te hebben gehad. ,,De kermisbazen zijn tevreden over de opstelling en ook de bezoekers die er zijn, reageren enthousiast." 

De aanhoudende regen was zaterdag spelbreker. ,,En vandaag belooft het niet veel beter te worden als ik naar de weersverwachtingen kijk", zegt Schuurs fronsend. Tel daarbij op dat het bouwvakvakantie is en je weet dat de bezoekersaantallen fors tegenvallen. Helaas, het is niet anders, maar wel heel erg zonde..."

De Boxtelse kermis, die naast de Markt ook het Breukelsplein omvat, duurt tot en met woensdag 19 augustus. De attracties zijn van 13.00 tot 00.30 uur geopend. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 14 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 16 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 17 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 19 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 20 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15