Afbeelding

Boombakken Breukelsplein verplaatst

Algemeen

De ondernemers aan de Stationsstraat zijn dolblij. Woensdagochtend zijn boombakken op de winkelpromenade geplaatst. ,,Dat oogt al meteen heel wat gezelliger. Van mij mogen ze blijven staan", glundert Marieke van Esch die sinds vorig jaar The Read Shop runt. De bakken moeten tijdelijk weg van het Breukelsplein vanwege de Boxtelse kermis.

De grote zinken bakken zijn door een loonwerker van de Boxtelse firma Van der Made verplaatst vanaf het Breukelsplein. Dat gebeurde onder toeziend oog van een werknemer van Van Helvoirt Groenprojecten. Dit bedrijf uit Berkel-Enschot plaatste de bakken twee jaar geleden in opdracht van de gemeente Boxtel en onderhoudt ze sindsdien. In tegenstelling tot vorig jaar staan ze nu ook in het wat smallere deel van de promenade: op de hoek van de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat. De bakken met onder meer magnolia's of tulpenbomen werden op het Breukelsplein geplaatst nadat dit parkeerterrein opnieuw was ingericht.

Vorig jaar waren in deze zelfde periode van zowel bewoners, ondernemers als passanten al geluiden te horen om de boombakken voorgoed in de Stationsstraat te laten staan. Desalniettemin werden ze weer teruggezet op het Breukelsplein. Wel gaf de gemeente na de kermis aan dat de positieve signalen waren opgepikt en inwoners en ondernemers werden uitgenodigd om mee te denken over een groene invulling van de Stationsstraat. ,,Als er goede ideeën zijn, horen we die natuurlijk graag. Want meer groen in het centrum is voor ons altijd bespreekbaar", aldus een woordvoerder in augustus 2014. (Foto: Henk van Weert).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 18 minuten geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 1 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 3 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 20 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 20 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 20 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 22 uur geleden