Het houten zitbankje belandde vorige week voor de tweede keer in korte tijd in het water van de Dommel. De gemeente heeft het nu tijdelijk weggehaald. Net als het bronzen kunstwerk De Geliefden op de andere oever. Onverlaten hebben geprobeerd het af te zagen. (Foto: Henk van Weert).
Het houten zitbankje belandde vorige week voor de tweede keer in korte tijd in het water van de Dommel. De gemeente heeft het nu tijdelijk weggehaald. Net als het bronzen kunstwerk De Geliefden op de andere oever. Onverlaten hebben geprobeerd het af te zagen. (Foto: Henk van Weert).

Kale plekken aan Dommeloever...

Algemeen

Nabij de plek waar het Smalwater in de rivier de Dommel uitmondt, zijn afgelopen week twee lege plekken ontstaan. Het houten zitbankje bij de Meulenbrug werd tot tweemaal toe in het water gegooid door onbekenden. Ook werd geprobeerd het in 1966 geplaatste bronzen plastiek De Geliefden af te zagen. Zowel het kunstwerk als het bankje zijn nu tijdelijk naar de gemeentewerf getransporteerd.

Buurtbewoners ontdekten in de voet van De Geliefden een zaagsnede. Maar klaarblijkelijk is de dader gestoord, want het beeld van kunstenaar Hein Koreman is niet meegenomen. Het ingetogen jeugdig paartje dat kunstenaar Koreman vereeuwigde, symboliseert de naoorlogse vernieuwing. Het werd nabij de vroegere Boxtelse watermolen van de familie Van Stekelenburg geplaatst bij de afronding van de toenmalige nieuwbouwwijk Selissenwal.

Aan de overkant van de monding van het Smalwater staat sinds de opening van de Meulenbrug een hardhouten zitbank. Enkele jaren geleden viel het bankje ook al ten prooi aan vandalen. De afgelopen twee weken hebben onbekenden opnieuw en tot tweemaal toe het bankje in het water van de Dommel gegooid. Er wordt nagedacht over een manier om het bankje steviger te bevestigen. Het zal nog wel enkele weken duren voordat het zitbankje terugkeert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 6 uur geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 6 uur geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 7 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 8 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 9 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 14 uur geleden