André Greipel, winnaar van de slotetappe in Boxtel in 2014, ontving uit handen van wethouder Peter van de Wiel een knapzak met streekproducten uit Het Groene Woud. De Duitse sprinter heeft ook nu twee etappezeges op zijn naam staan. (Foto: Albert Stolwijk).
André Greipel, winnaar van de slotetappe in Boxtel in 2014, ontving uit handen van wethouder Peter van de Wiel een knapzak met streekproducten uit Het Groene Woud. De Duitse sprinter heeft ook nu twee etappezeges op zijn naam staan. (Foto: Albert Stolwijk).

André Greipel wint tweede etappe in Ster ZLM Toer

Algemeen

De Duitse kampioen André Greipel heeft in Buchten zijn tweede ritzege behaald in de Ster ZLM Toer. De renner van Lotto - Soudal, gisteren ook al winnaar in Rosmalen, haalde het in een millimeterspurt voor Moreno Hofland van LottoNL - Jumbo. De Belg Edward Theuns van Topsport Vlaanderen eindigde als derde.

Greipel blijft aan de leiding in het algemeen klassement. De etappe Buchten - Buchten over 190 kilometer, met een groot aantal Limburgse heuvels, werd gekenmerkt door een lange vlucht van tien renners. Dit waren Jasper Hamelink (Metec), Twan Castelijns (Baby-Dump), Roy Curvers (Giant - Alpecin), Stefan Poutsma (Cyclingteam Jo Piels), Iljo Keisse en Gianni Meersman (Etixx - Quick Step), Kristian Sabaragli (MTN - Qhubeka), Patrick Konrad (Bora), Roger Kluge (IAM Cycling) en Jetse Bol (Join's - De Rijke). Zij wisten een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar te rijden.

Onder impuls van de teams van Lotto - Soudal, Trek Factory Racing en LottoNL - Jumbo werd de kopgroep in de finale weer ingerekend. Iljo Keisse, Gianni Meersman en Roy Curvers probeerden in de slotfase nog om een massasprint te voorkomen, maar ook zij werden ingerekend.

André Greipel ging de sprint van ver aan en leek het eenvoudig te gaan halen. Toch kwam Moreno Hofland in de slotmeters nog sterk opzetten, want op de streep bedroeg het verschil slechts enkele centimeters. De Duitser Marcel Kittel van Giant-Alpecin, die de wedstrijd als een test beschouwt voor de Tour de France, eindigde in het peloton, maar mengde zich niet in de sprint om de dagzege.

De Ster ZLM Toer finisht zondag 21 juni rond 15.00 uur in Boxtel. Na drie doorkomsten in de Stationsstraat volgt daar ook de finish.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 13 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 15 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 16 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 18 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 19 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15