In De Rots werd onlangs al een verkeersbijeenkomst gehouden voor ouderen uit Boxtel en Liempde. (Foto: Peter de Koning).
In De Rots werd onlangs al een verkeersbijeenkomst gehouden voor ouderen uit Boxtel en Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Actiedag verkeer op de Markt

Algemeen

De Markt in Boxtel staat woensdag 17 juni in het teken van het project Nul Verkeerdoden in Brabant. Binnen dit provinciale project staan dit jaar de ouderen centraal. Op de Markt wordt een grote actiedag gehouden om de aandacht te vestigen op verkeer.

De dag wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Herman van Wanrooij en tot 13.00 uur is er van alles te doen. Zo komt autorijschool Steenbakkers met een vrachtwagen. Belangstellenden kunnen zelf ervaren hoe de chauffeur passanten in de dode hoek van de buitenspiegel ziet en vooral wat hij níet ziet. Ook wordt informatie gegeven over het rijden met een scootmobiel, bezoekers kunnen op een parcours een proefrondje rijden. Zorggroep Elde is aanwezig om hulpmiddelen in het verkeer te tonen en Pika Bikes demonstreert E-bikes. Tevens is er een stand van de Fietsersbond, autorijschool Eckhardt geeft informatie over bijscholingscursussen.

De actiedag wordt georganiseerd door de KBO Boxtel, KBO Liempde en de gemeente. Ook in september staan nog diverse activiteiten op het programma. Op 2 september wordt samen met de Fietsersbond en werkgroep Lokale Agenda 21 een fietsmanifestatie georganiseerd en op 17 september is er een autotrainingscursus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het kleinschalige popfestival Boer zoekt Band beleefde vorig jaar haar laatste editie vanwege het sluiten van café D'n Boer aan de Corpus. Komend weekend debuteert de opvolger ervan op de Markt: Boxtel on Stage.
Nieuw event Boxtel on Stage debuteert: 'We brengen reuring naar de Markt' Cultuur 3 uur geleden
Logo
Yvonne van den Biggelaar en haar man Marc worden in winkelcentrum Oosterhof overburen van elkaar. Yvonne gaat er namelijk de Primera runnen die woensdag 15 mei de deuren opent. Zij blijft op de achtergrond ook een dag in de week actief voor DA Drogisterij & Parfumerie Van den Biggelaar.
'Primera maakt aanbod Oosterhof nog completer' Zakelijk 5 uur geleden
Het gilde uit Gemonde bracht dinsdagavond een vendelgroet aan de nieuwe burgemeester van Sint-Michielsgestel Eiko Smid.
Nieuwe burgemeester Eiko Smid wil inwoners van gemeente Sint-Michielsgestel leren kennen Politiek 6 uur geleden
Organiste Gonny van der Maten
Organist combineert polyfonie met romantische muziek Cultuur 7 uur geleden
Ateliermiddag basisschool De Beemden.
Ateliermiddag bij De Beemden groot succes Cultuur 8 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Film Bloedverwanten op herhaling in Muziekhuis Cultuur 10 uur geleden
Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen gisteren
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur gisteren