Afbeelding

Aanhouding na wilde achtervolging

Algemeen

De politie heeft woensdagochtend rond 06.30 uur een 27-jarige man uit Vught aangehouden op een parkeerplaats aan de rijksweg A2 ter hoogte van Boxtel. Hij ging op de vlucht voor een politiecontrole, maar kon uiteindelijk op basis van zijn signalement alsnog worden aangehouden. De auto waarin hij reed, bleek gestolen te zijn.

Eerder op de avond wilden surveillerende agenten een auto met twee bestuurders controleren op de Repelweg in Vught. Bij het zien van de politie ging de automobilist er met hoge snelheid vandoor. Daarop ontstond een achtervolging die voerde over diverse wegen binnen de gemeente Vught. De bestuurder reed daarbij met zeer hoge snelheid, nam rotondes in de verkeerde richting, reed door rood licht en op de Sint Elisabethstraat en Vlasmeersestraat botste hij achtereenvolgens tegen een heg, een geparkeerd busje en een lantaarnpaal.

Uiteindelijk werd de achtervolging door de politie uit veiligheidsoverwegingen gestaakt. Later kwam de melding dat de wagen alsnog was aangetroffen. Deze was bij de afrit Liempde van de snelweg A2 uit de bocht geraakt en op de vangrail gebotst. De beide inzittenden waren verdwenen. Eén van hen kon later aan de hand van zijn signalement alsnog worden aangehouden op een parkeerplaats langs de snelweg. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. De auto waar het duo in reed bleek gestolen te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 13 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 15 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 16 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 18 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 19 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15