Op weg naar de ridderpicknick in park Stapelen. Burgemeester Mark Buijs fietst voorop op een 'stalen ros', samen met voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit en (in narrenpak) Paul Hermans. (Foto: Marc Cleutjens).
Op weg naar de ridderpicknick in park Stapelen. Burgemeester Mark Buijs fietst voorop op een 'stalen ros', samen met voorzitter Wim Ketelaars van Boxtel Vooruit en (in narrenpak) Paul Hermans. (Foto: Marc Cleutjens).

Kinderplezier op Koningsdag

Algemeen

De festiviteiten rond Koningsdag in Boxtel zijn maandagmiddag afgesloten met een riddermaaltijd in het kasteelpark Stapelen. Veel minder kinderen dan verwacht namen deel aan de laatste activiteit van het Oranjeprogramma.

Waar was gerekend op enkele honderden kinderen, bleef de teller steken op enkele tientallen smikkelaars. Die kregen tijdens de picknick brood, knakworstjes en gehaktballetjes geserveerd door de koks van Boxtel Vooruit. Burgemeester Mark Buijs prikte ook een vorkje mee.

Het middagprogramma van Koningsdag omvatte tal van leuke spelletjes voor de jeugd. Hieraan werd massaal meegedaan. Vanwege de overvloedige zonneschijn stroomden de terrasjes op de Markt lekker vol. 

Kort voor half vijf verzamelden een ridder en jonkvrouw alle kinderen op de Markt voor een wandeling naar park Stapelen. Daar werd op de brug van de burcht een groepsfoto gemaakt en volgde een ridderpicknick.

Op de Markt werd het daarna rustig, ook al was het druk op de terrasjes. Vrijwilligers van Boxtel Vooruit - maandagochtend al voor dag en dauw present - begonnen met het opruimen van alle versiering.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 22 minuten geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 52 minuten geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 1 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 2 uur geleden
Logo
Tessa Berkelmans is in haar element op de bühne, zoals hier in het Herman van Veen Arts Centre in Soest. Met haar eerste Nederlandse soloshow staat ze vrijdag 24 mei op de planken van Podium Boxtel.
Tessa Berkelmans in Podium Boxtel: 'Als ik op de planken sta, ben ik graag mezelf' Cultuur 3 uur geleden
Na afloop van de Kampinatocht was het voor de wandelaars goed toeven op het terras van B&B D'n Hop.
Omleidingen nodig tijdens wandeltocht over zompige Kampina Sport 20 uur geleden
Logo
Burgemeester Ronald van Meygaarden legt bloemen bij het Indiëmonument.
'Twee minuten stilte kunnen niet lang genoeg duren' Algemeen gisteren
Henri van Weert ontdoet een schaap van zijn warme jas.
Beleef het voorjaar bij Kinderboerderij Boxtel Jeugd gisteren