Afbeelding

Nieuw prentenboek Milja Praagman

Algemeen

Van de hand van de Boxtelse auteur en illustratrice Milja Praagman verschijnt maandag 23 februari een nieuw prentenboek voor kinderen vanaf drie jaar met de titel 'Beterschap'. Het verhaal gaat over de goede vrienden Varken en Muis, waarbij ziek zijn en verzorgen belangrijke thema's vormen.

De gezworen kameraden Varken en Muis speelden ook al de hoofdrol in de prentenboeken 'Voor jou' en 'Vergeet-mij-nietje'. Dit keer is Muis een beetje ongerust want Varken is nergens te vinden. Hij is niet buiten, maar ligt in bed, onder een stapel dekens en ziet er heel slap uit. Uiteindelijk vindt Muis haar vriend, maar ze voelt paniek.

De Boxtelse schrijfster, die opgroeide in Den Dungen, is bekroond en beloond voor haar werk. Het werk van Praagman, die de studie Grafisch Ontwerp volgde aan de Kunstacademie van Breda, is in vele talen uitgegeven. Ze is fulltime illustratrice en schrijft dus ook zelf. En met veel succes. Een goed voorbeeld daarvan is 'Nog 100 nachtjes slapen', dat verkozen werd tot Prentenboek van het Jaar 2013. 

In juli verschijnt nog een ander prentenboek, terwijl in het najaar een kartonboekje voor baby's wordt uitgebracht waarvoor ze de illustraties verzorgde. Het nieuwe prentenboek van Milja Praagman telt 32 bladzijden, kost 13,95 euro en is onder meer verkrijgbaar bij de Bruna-vestiging aan de Rechterstraat in Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 28 minuten geleden
Jas de Keistamper en Hanne mî de Moor bezoeken zondag 2 juni hun Maastrichtse collega-reus Gigantius.
Reis met Jas & Hanne mee naar Maastricht Cultuur 43 minuten geleden
Mirjam Bemelmans, fractievoorzitter PvdA-GroenLinks.
PvdA-GroenLinks waarschuwt voor lelieteelt Algemeen 1 uur geleden
Logo
De bank staat op een rustiek plekje en past in het landschap.
Wijkorgaan draagt bij aan boombank Liempde Natuur & milieu 2 uur geleden
De familie Gauw prikte al eerder afval ten bate van Stichting Leergeld Boxtel. Met een aantal vrijwilligers.
Afvalprikkers zoeken versterking Duurzaamheid 3 uur geleden
Dodenherdenking Liempde.
Dodenherdenking op vier locaties Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Genieten van rododendrons Natuur & milieu 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije Tribune: 'Groene Hart, ga eens praten' Opinie 8 uur geleden