De kinderboerderij beschikt zelf ook over een moestuin.
De kinderboerderij beschikt zelf ook over een moestuin.

Eetbaar Boxtel inspireert

Algemeen

Inspireren. Dat wilde Eetbaar Boxtel zondag tijdens een speciale middag in de kinderboerderij aan het Apollopad in Boxtel. En dat lukte. Tientallen mensen kwamen luisteren en kijken naar de mogelijkheden die er zijn om dicht bij huis zelf voedsel te kweken.

Een van de publiekstrekkers was de zadotheek. ,,De kinderboerderij is een uitdeelpunt", vertelde Paulien van den Braak. ,,In Frankrijk bestaat zoiets al langer. Mensen mogen hier zaden pakken en gebruiken om iets te telen. Wij vragen dan wat zaden die dit oplevert terug, zodat we die hier weer kunnen uitdelen. Zo kun je een kringloop in stand houden en meer mensen enthousiast maken om te tuinieren."

Marie-José Meertens enthousiasmeerde haar bezoekers voor cursussen ecotuinieren ( 'Zo kom je in contact met je eten') en Kees van Lamoen, Bodil Namaja en Marianne Galema vertelden over hun werk in de moestuinen bij Hoogheem, op Selissen en het terrein van De Kleine Aarde. ,,Gezamenlijk tuinieren is leuk", benadrukte Galema haar gehoor. ,,Het is mooi om samen zoiets op te zetten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 14 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 16 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 17 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 19 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 20 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15