In De Rots werd onlangs al een verkeersbijeenkomst gehouden voor ouderen uit Boxtel en Liempde. (Foto: Peter de Koning).
In De Rots werd onlangs al een verkeersbijeenkomst gehouden voor ouderen uit Boxtel en Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Actiedag verkeer op de Markt

Algemeen

De Markt in Boxtel staat woensdag 17 juni in het teken van het project Nul Verkeerdoden in Brabant. Binnen dit provinciale project staan dit jaar de ouderen centraal. Op de Markt wordt een grote actiedag gehouden om de aandacht te vestigen op verkeer.

De dag wordt om 10.00 uur geopend door wethouder Herman van Wanrooij en tot 13.00 uur is er van alles te doen. Zo komt autorijschool Steenbakkers met een vrachtwagen. Belangstellenden kunnen zelf ervaren hoe de chauffeur passanten in de dode hoek van de buitenspiegel ziet en vooral wat hij níet ziet. Ook wordt informatie gegeven over het rijden met een scootmobiel, bezoekers kunnen op een parcours een proefrondje rijden. Zorggroep Elde is aanwezig om hulpmiddelen in het verkeer te tonen en Pika Bikes demonstreert E-bikes. Tevens is er een stand van de Fietsersbond, autorijschool Eckhardt geeft informatie over bijscholingscursussen.

De actiedag wordt georganiseerd door de KBO Boxtel, KBO Liempde en de gemeente. Ook in september staan nog diverse activiteiten op het programma. Op 2 september wordt samen met de Fietsersbond en werkgroep Lokale Agenda 21 een fietsmanifestatie georganiseerd en op 17 september is er een autotrainingscursus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De tent op de Markt staat vol voor het Oranje Festival Boxtel.
Oranje Festival trapt feestelijk weekend in Boxtel af Cultuur 5 uur geleden
Logo
Jas de Keistamper ging in 2009 op bezoek bij jeugd van de Angelaschool. Vier jaar later erkende Unesco hem als representant van de reuzencultuur in Nederland en kreeg hij een plaatsje op de inventarislijst voor immaterieel erfgoed.
Jas de Keistamper wordt 75, maar krijgt volgend jaar pas verjaardagsvisite Cultuur 10 uur geleden
Modelvliegclub Boxtel toont fraaie toestellen in soorten en maten, zowel vliegtuigen als helikopters.
Modelvliegtuigclub start haar seizoen met een open middag Sport 11 uur geleden
De participatieboom is een van de 28 kunstwerken van de expositie MuBo viert jong talent. Leerlingen van het Vada-college hebben hem gemaakt, onder leiding van kunstenaar-docent Marc de Laat.
Dichter geeft workshop tijdens jeugdexpositie Jeugd 12 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjebraderie vult centrum met koopkramen Cultuur 13 uur geleden
Namen van links naar rechts: Jan van Lierop, Gerrit van der Zalm, Maria Smeltink-van Esch, burgermeester Ronald van Meygaarden en Frank de Bont. Rob Janssen ontbreekt op de foto; hij kreeg zijn lintje in Vught.
Boxtel twee ridders en drie leden in Orde Oranje-Nassau rijker Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kocabas traint TSD-leden Sport 15 uur geleden
Logo
Blik op Heem van Selis. Het afgelopen half jaar waren veel woningen in aanbouw doelwit van inbrekers.
Camera's na inbraken Heem van Selis? Dat gaat Boxtel te ver 112 16 uur geleden