Afbeelding

Jesus Christ in Concert: betoverend

Algemeen

De première van Jesus Christ in Concert in de voormalige Heilig Hartkerk in Boxtel overtrof alle verwachtingen. Bijna vijfhonderd toeschouwers zagen donderdagavond een indrukwekkende en soms ontroerende uitvoering van de klassieke rockopera van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice die louter door lokale acteurs, zangers en dansers wordt gespeeld.

Jesus Christ in Concert is een reis door het leven van Christus, vertolkt met lekkere rockmuziek en intiem vertolkte ballads. Wat opvalt is de zeer professionele manier waarop aandacht is besteed aan alle details: kleding, grime, licht, geluid en vooral: decor. De Heilig Hartkerk is getransformeerd in een rocktempel die van begin tot eind de perfecte speelplaats is voor Jezus, Judas, Maria Magdalena en de apostelen. En natuurlijk Pontius Pilatus, Herodus en de hogepriesters.

Jesus Christ in Concert is een betoverend schouwspel dat wordt gedragen door de hoofdrolspelers Sjef Kuijpers (Judas), Maarten Melis (Jezus) en Fenne van Wuijtswinkel (Maria Magdalena). Maar wat zijn er een heleboel andere (minder bekende) talenten opgestaan. Het is een genot om Theo de Vries de rol van Petrus te zien vervullen. En wat is Leo van de Sande écht als Cajaphas. Ze verdienen het eigenlijk om allemaal genoemd te worden...

Woorden schoten de meeste bezoekers te kort. Het gemeentebestuur was sterk vertegenwoordigd met de wethouders Marusjka Lestrade, Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij. En allen waren onverdeeld positief. ,,Ontroerend mooi", vatte Lestrade de uitvoering samen.

Jesus Christ in Concert is vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 maart nog te zien. Alle kaarten zijn uitverkocht. De dresscode is wit. En daaraan hielden de meeste bezoekers van de première zich keurig... In Brabants Centrum van donderdag 24 maart uitgebreid aandacht in woord en beeld voor de rockopera.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 6 uur geleden
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 10 uur geleden
Blik op het oude NS-station in de jaren tachtig.
'Boxtel werd dankzij treinstation plaats met allure' MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Marieke Dijkshoorn is de eerste vrouwelijke voorzitter van de Gildenbondsharmonie.
Marieke Dijkshoorn nieuwe voorzitter Gildenbondsharmonie Cultuur 14 uur geleden
Logo
Rob Scholten, Mathijs Hendriks, Sjef Vermeer en Nathalie van den Bogaard (vlnr) tonen enkele items die per opbod worden verkocht. Tommie van Alphen maakt de veilingcommissie van ODC compleet.
Van voetbalschoenen Luuk de Jong tot gesigneerd wielershirt Jonas Vingegaard Verenigingen 16 uur geleden
De deelnemers aan het eendaagse lentetoernooi van LTV Munsel.
Tennissers LTV Munsel vinden mixen wel zo gezellig Sport 30 apr, 15:14
Tijdens Koningsdag waren er veel sportieve spelletjes voor de jeugd in sportpark De Laat in Gemonde.
Sportpark De Laat was stralend middelpunt tijdens Koningsdag in Gemonde Sport 30 apr, 14:45
Afbeelding
Waterschap met ruime buffer de zomer in Natuur & milieu 30 apr, 14:00