Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Boxtelse 'Rembrandt' in Rijksmuseum

Algemeen

Vanaf 15 juli is een Boxtels schilderij te bewonderen in het Amsterdamse Rijksmuseum. Een doek dat Cor van Geffen schilderde, is geselecteerd uit zeshonderd inzendingen voor een expositie Lang Leve Rembrandt, ter gelegenheid van het 350e sterfjaar van de 17e-eeuwse meester. De museumdirectie schreef een wedstrijd uit waaraan achtduizend mensen van over de hele wereld meededen. ,,Een hele eer dat ik ben uitgekozen voor de zomertentoonstelling."

De kunstzinnige Boxtelaar, die eertijds naam maakte als pantomimespeler, schilderde een portret van Rembrandt. Afgelopen week kreeg hij te horen dat hij geselecteerd was voor de jubileumexpositie. ,,Vrijdag heb ik het doek hoogstpersoonlijk afgeleverd in het Rijksmuseum. Dat was best een dingetje, er was best veel security aanwezig", vertelt Van Geffen. Dat zijn doek is uitgekozen, ervaart hij als een waardering voor zijn werk. ,,Het is toch leuk om te zeggen dat een van je schilderijen in het Rijks hangt", grinnikt hij in zijn atelier aan de Wilheminastraat.

TECHNIEK

Van Geffen bewondert Nederlands grootste schilder. ,,In 1978 was ik al bezig om in de trant van Rembrandt te tekenen. Die tekening heb ik weer eens opgezocht en ze viel me zeker niet tegen. Ik beweeg me in tal van kunstdisciplines. Sinds een jaar of vijftien schilder ik veel. Echter niet zozeer in de stijl van Rembrandt, hoewel ik zijn techniek geweldig vind." Portretschilderen is een kunst op zich. Henk van Heerebeek uit Liempde bracht Van Geffen de fijne kneepjes van deze vaardigheid bij. ,,Ik heb veel van hem geleerd."

OPENING

Maandag 15 juli, de verjaardag van Rembrandt van Rijn, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend. Van Geffen is daar uiteraard bij. De expositie blijft tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Artist impression van het gebouw met boven- en benedenwoningen.
Nieuwbouwproject in Liempde: schop mag in de grond Bouwen en wonen 11 uur geleden
De band The Explosion Rockets verzorgt zaterdag 18 mei een optreden in de tent in het Liempdse Concordiapark.
Het gaat drie dagen rocken en rollen in Liempde Cultuur 12 uur geleden
Logo
Hoewel de naam anders doet vermoeden, vindt Church Open Air binnen in eetcafé De Kerk plaats.
Café De Kerk viert tienjarig bestaan met AC/DC-tribute Cultuur 14 uur geleden
Kay Karssemakers en zijn crossmotor zijn geheel bedekt onder de modder. De omstandigheden in Portugal maakten het een lastig raceweekend voor de Boxtelaar.
Teleurstelling bij Karssemakers na valpartij in modder Sport 15 uur geleden
Met een spectaculaire sliding probeert een van de Boxtelse spelers het honk aan te raken voor de bal terug is bij de thuisplaat.
Honkballers Ducks komt twee slechte fases niet te boven tegen Blue Lions Sport 15 uur geleden
In 2019 was onder meer de Eindhovense band Handsome Johnny te zien op het podium in de Oude Kerkstraat. Live muziek buiten is dit jaar weer mogelijk na overleg met de buurt.
Bockesprongen: weer live muziek in Oude Kerkstraat Cultuur 16 uur geleden
Kas Beekmans had de nodige pech tijdens zijn eerste raceweekend in de Supersport 600 klasse.
Lastige eerste wedstrijd voor Kas Beekmans Sport 17 uur geleden
Boxtel's Harmonie presenteert een zomers repertoire tijdens het jubileumconcert voor de Heilig Bloedstichting.
Boxtel's Harmonie speelt... mirakelse muziek Muziek 17 uur geleden