Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Raad voor het eerst bijeen na overlijden Van den Broek: ‘Strijder Eric is niet meer’

Algemeen

De gemeenteraad kwam gisteravond voor het eerst bijeen sinds het overlijden van Eric van den Broek. Tijdens de avond werd de stoel van de bevlogen SP’er expres leeggelaten: ,,Zodat we ook als politiek geconfronteerd worden met de leegte die hij achterlaat.” 

Gerlof Roubos, voorzitter van de bijeenkomst op dinsdag, nam een moment voorafgaand aan de vergadering om de op 51-jarige overleden Boxtelaar met zijn collega-politici te herdenken. ,,Eric was een strijder die slecht kon tegen onrecht, zich inzette om armoede tegen te gaan en zich inzette om het steeds groter wordende welvaartsverschil, ook in de gemeente Boxtel, tegen te gaan. Maar deze strijder is niet meer”, sprak het Balans-fractielid met een brok in zijn keel, mede namens zijn collega’s in de gemeenteraad. 

Ook binnen de politiek heeft de dood van de socialist een enorme indruk achtergelaten. Van den Broek kwam in 1998 voor het eerst in de raad, werd in 2010 wethouder en ging na de herindelingsverkiezingen van 2020 verder als raadslid namens zijn partij. 

Gisteren konden de bezoekers van de zogeheten in-gespreksavond van de politiek een boodschap achterlaten in een condoleanceregister. Tijdens de vergadering van 20 december zal de gemeenteraad nog uitgebreid stilstaan bij het wegvallen van hun gewaardeerde collega. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 9 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 11 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 12 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 14 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 15 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15