Aan de Stationsstraat heeft de Boxtelse Vincentiusvereniging een nieuwe, ruime kringloopwinkel geopend. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Aan de Stationsstraat heeft de Boxtelse Vincentiusvereniging een nieuwe, ruime kringloopwinkel geopend. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Vincentius op tv bij Omroep Max

Algemeen

UPDATE - De nieuwe kringloopwinkel van de Boxtelse Vincentiusvereniging was begin maart nog maar koud open toen de coronamaatregelen de vrijwilligers noopten het slot op de deur te doen. Eind mei ging de winkel opnieuw open. Afgelopen week filmde Omroep Max er.

De uitzending van het Boxtelse televisie-item zou maandagmiddag 15 juni plaatsvinden tijdens het Max Ouderen Journaal op NPO1. Door het overlijden van oud-presentator Tineke Verburg afgelopen zaterdag is dat doorgeschoven naar een nader te bepalen datum. 

Na de coronasluiting was de toeloop vergelijkbaar met de drukte in de vier eerste weken dat de winkel open was, meldde Brabants Centrum kort na de heropening. De hulpvraag van mensen in nood is niet gestegen in de crisis, liet woordvoerster Lidy Ietswaart weten. ,,Dat komt waarschijnlijk ook doordat de gemeente een uitgebreid vangnet biedt aan mensen die door corona in de problemen komen."

Voor alle voorraad is de kringloopwinkel afhankelijk van mensen die nog bruikbare goederen kwijt willen en deze aan de Vincentiusvereniging doneren. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur voor kijken en kopen, halen en brengen. Op de andere dagen werken de vrijwilligers binnen aan de winkel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 10 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 12 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 13 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 14 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 16 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15