Afbeelding
Foto: Hans van Doorn Fotografie

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Algemeen

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende carnavalsseizoen op de planning stonden, op te schorten. Dit vanwege de coronaperikelen. 

,,In de afgelopen weken hebben wij als bestuur van De Ploegers overlegd over de coronacrisis die ons in haar greep houdt. Er zijn sinds de carnaval in het begin van dit jaar voor sommige mensen bijzonder verdrietige dingen gebeurd. Dat doet ons pijn en onze gedachten gaan uit naar iedereen die dit betreft en wij wensen hun heel veel kracht en sterkte toe". sturen de bestuursleden in een verklaring. 

Carnaval terwijl nog niet duidelijk is hoe lang de crisis nog aanhoudt  en de anderhalemetersamenleving is geen gelukkige combinatie, weet de Liempdse vereniging. ,,De essentie van Carnaval is een gezellig samenzijn, vertier, volksvermaak. Als het ‘volk’ echter bedreigd wordt in haar gezondheid en het gezellig samenzijn een gevaar wordt in plaats van een verbroedering, dienen we ervoor te zorgen dat wij onszelf en elkaar in bescherming nemen en dat wij goed voor elkaar zorgen", aldus het bestuur.

Een vroegtijdige verklaring wellicht, beseft De Ploegers zich. De vrijwilligers zijn echter al vanaf de zomerperiode bezig met de voorbereidingen. ,,De vele uren tijd, moeite en creativiteit die zij aan de vereniging schenken zijn ons veel waard. En deze willen wij niet nodeloos inzetten als nu niet zeker is of de activiteiten die zij organiseren door kunnen gaan." 

Tegelijkertijd wil de vereniging ook een volwaardig seizoen kunnen draaien. ,,De voorbereiding op de Installatie, de bekendmaking van de nieuwe prins, maar ook het beleven van een heel seizoen zijn éénmalige ervaringen die de volle aandacht verdienen. Op dit moment een nieuwe hoogheid gaan benaderen en hem geen volwaardig seizoen kunnen bieden strookt niet met het gedachtegoed van De Ploegers." 

De carnavalsclub beraadt zich na de zomerperiode op een eventuele alternatieve invulling en zal op creatieve manier zoeken naar gepaste activiteiten.

OP DE FOTO: Prinsenvereniging De Ploegers schort haar carnavalsactiviteiten voor het komende seizoen. De Liempdse club gaat op zoek naar alternatieve manieren om toch een beetje aandacht aan het carnavalsgebeuren te kunnen schenken. (Foto: Hans van Doorn).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 11 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 13 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 15 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 17 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 18 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 1 mei, 17:23
Sinds vorige week is dit geen vertrouwd beeld meer op de Kampina. De paarden zijn weggehaald door Natuurmonumenten.
Natuurgebied Kampina neemt afscheid van IJslandse paarden Natuur & milieu 1 mei, 13:03