Het gouden paar Will en Jeanne Sterks geniet op het zonovergoten terras bij De Walnoot van de aubade door een delegatie van zowel het Wereldkoor als het Dükerskoor. (Foto: Bas van den Biggelaar).
Het gouden paar Will en Jeanne Sterks geniet op het zonovergoten terras bij De Walnoot van de aubade door een delegatie van zowel het Wereldkoor als het Dükerskoor. (Foto: Bas van den Biggelaar). Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Corona-aubade voor gouden paar

Algemeen

Graag hadden ze hun gouden huwelijksjubileum vandaag gevierd met een groot feest. Maar ook voor Jeanne en Will Sterks gooit het coronavirus roet in het eten. Toch ging de vijftigste bruiloftsdag niet in stilte voorbij... 

Rond elf uur verschenen leden van de zowel het Wereldkoor (waarin Jeanne meezingt), als het Dükerskoor (waar Will steevast voor de accordeonbegeleiding zorgt) op het zonovergoten terras bij gemeenschapshuis De Walnoot. Het gouden paar werd thuis, om de hoek in appartementencomplex Ridder, opgehaald en reageerde verrast op de aubade bij vijver Heerewaerde. Ze hebben deze muzikale hulde wel verdiend, vindt secretaris Marria van den Hoven van Platform Selissen, het wijkorgaan waarvan ook Jeanne lid is. 

Buiten de inzet voor het wijkplatform en de deelname aan de twee genoemde koren, zet het echtpaar zich echter op veel meer fronten als vrijwilliger in voor de plaatselijke gemeenschap. Zo zijn ze regelmatig te vinden in het bruin café van zorgexpertisehuis Liduina, bij de bingo voor zorgorganisatie Cello en steken ze de handen uit de mouwen tijdens de kerstmarkt in de wijk. Bovendien zijn ze gastouder voor jongeren van De La Salle, is Jeanne knutseljuf en maakt Will zich regelmatig verdienstelijk als kok in De Walnoot. ,,En nog veel meer. Voor heel veel mensen in Boxtel betekenen ze iets", aldus Van den Hoven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 1 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 15 uur geleden
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 16 uur geleden
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: herinrichting Bosscheweg Opinie 20 uur geleden
De coöperatieve Herenboerderij Wilhelminapark hield vorig jaar een open dag. Zondag 2 juni is er weer een.
Excursie Herenboeren Algemeen 22 uur geleden
Logo
Giel en An Konings- van de Pas uit Esch bewonderen in hun Bossche appartement de Yad Vashem-onderscheiding die ze kregen voor hun verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog.
'Wat Giel en An Konings deden, was echt levensgevaarlijk' Cultuur 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Omstreden bouwplan aan Postelstraat Esch mag door Bouwen en wonen 1 mei, 17:23