Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Dorpen maken zich op voor bezoek goedheiligman

Algemeen

Sinterklaas heeft het er maar druk mee vandaag. Hij brengt een bezoek aan Lennisheuvel, Esch én Gemonde. Natuurlijk zijn de pieten ook van de partij, zij zorgen voor de vrolijke noot tijdens de intochten. Alle kinderen uit de drie kernen kijken uit naar de goedheiligman, want: wie zoet is krijgt lekkers!

Als eerste doet de snoepgoedfilantroop Lennisheuvel aan. Daar wordt hij om 13.00 uur door alle kinderen ontvangen tijdens een tochtje door het dorp. Vervolgens is er voor iedereen in gemeenschapshuis Orion nog een gezellige middag met spelletjes, pepernoten en natuurlijk cadeautjes.

KOETS

Daarna gaat de sint snel door naar Gemonde, want daar staat om 13.45 uur zijn koets klaar om hem door de straten te rijden. Ook hier volgt na de intocht een gezellig samenzijn in zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Hier tonen de kinderen hun ingestudeerde dansjes en trucs aan de goedheiligman. Alle aanwezige kinderen krijgen tevens een presentje.

HAVENTJE

Als laatste is Esch aan de beurt. Dit jaar arriveert Sinterklaas per boot in het begin dit jaar geopende 't Haventje. Dat is rond 14.30 uur. Maar de pieten zijn al eerder in het dorp te vinden. Op de Beemd, Den Bogerd en de Zantakker doen de pieten allerlei spelletjes met de kinderen in de wijken. Om 15.00 uur barst en kinderfeest los in dorpshuis De Es.

Na al deze activiteiten kan Sint-Nicolaas nog even uitrusten, alvorens hij de daken weer opgaat om alle kleintjes van cadeautjes te voorzien. Het zijn zware dagen voor de oude bisschop, maar hij doet het met zichtbaar plezier.

FOTO: Vorig jaar kwam Sinterklaas ook per boot aan in Esch. Dit keer is er echter een mooi haventje waar hij aan kan meren. (Foto: Gerard Schalkx).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 8 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 10 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 11 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 13 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 13 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 14 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15