Afbeelding
Foto: Christien van Schijndel

Noveen bij Mariakapel aan de Heikant

Algemeen

Als voorbereiding op het katholieke feest van Maria Hemelvaart start dinsdag 7 augustus de jaarlijkse noveen bij het Mariakapelletje aan de Heikant in Esch. Negen dagen op rij wordt er om 12.30 uur een rozenhoedje gebeden.

Het is inmiddels een traditie die al decennia voortduurt. Wie ooit het initiatief nam voor de gebedscyclus is niet bekend. Gedacht wordt aan pastoor Antoon Ketelaars en/of Harry van der Meijden, meldt Theo van den Heuvel.

Tijdens de noveen wordt in wisselende samenstelling dagelijks door een groep van ongeveer twintig personen de rozenkrans gebeden. Niet alleen gelovigen uit Esch, maar ook uit omliggende dorpen. Vaak sluiten ook toevallige passanten spontaan aan. ,,Iedereen heeft wel een of andere persoonlijke intentie om even bij stil te staan. Niet alleen het bidden zorgt voor een vorm van saamhorigheid, maar ook de gesprekken daarna hebben vaak een spontane, soms verrassende wending", aldus Van den Heuvel.

Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten. De laatste dag van de noveen is woensdag 15 augustus, feestdag van Maria Hemelvaart. Dan wordt na afloop bij de veldkapel nabij de Boxtelse zwemplas De Langspier koffie en thee gedronken met een plakje zelfgebakken cake.

OP DE FOTO: Nadat op Maria Hemelvaart voor de negende en laatste keer de rozenkrans is gebeden, komt er bij de veldkapel aan de Heikant in Esch koffie met iets lekkers op de picknicktafel. (Foto: Christien van Schijndel, 2013).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 2 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 4 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 5 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 7 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 8 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport gisteren