Afbeelding
Foto: Mariëlle Wijffelaars

Peter Langenhuijsen is eerste Maestro van Boxtel

Algemeen

Peter Langenhuijsen heeft zaterdagavond de eerste editie van de dirigeerwedstrijd Maestro in Boxtel gewonnen. De voorzitter van hockeyclub MEP versloeg burgemeester Mark Buijs, ondernemers Suzanne Schuurmans en Henk Wagenaars en centrummanager Berry Dankers.

De deelnemers van Maestro hadden allen weinig tot geen muzikale ervaring en werden de afgelopen weken door dirigent Jules van de Loo van Boxtels Harmonie getraind in het dirigeren. Met zijn vertolking van Leichte Cavalerie en Disco Inferno wist Langenhuijsen het meest te imponeren.

De jury (Daniëlle van Berkom, Rinus van Hamond en Michel Bergman) waren onder de indruk van alle kandidaten, maar vonden dat Langenhuijsen er met kop en schouders boven uit stak. ,,Je dirigeert zonder flauwekul, maar wél effectief. Daar houd ik van", oordeelde  Van Hamond. ,,Je hebt je roeping gemist."

De aula van het Jacob-Roelandslyceum was vrijwel uitverkocht en zat vol met muziekliefhebbers die de kandidaten aanmoedigden. Én de bezoekers mochten ook stemmen. Ook bij hen won Langenhuijsen met overtuigende cijfers. (Tekst en foto: Mariëlle Wijffelaars).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 1 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 17 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 19 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 20 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 21 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 23 uur geleden