De Eendengatse raad van elf danst de polonaise tijdens de Waggelrevue in 2014. (Foto: Albert Stolwijk).
De Eendengatse raad van elf danst de polonaise tijdens de Waggelrevue in 2014. (Foto: Albert Stolwijk).

Waggelaars schudden veren los

Algemeen

Voordat op de laatste vier dagen van deze maand carnavalsvierders zich onderdompelen in een zee van confetti en serpentines, staan her en der tal van voorfeesten op het programma. Het Boxtelse spotrijk Eendengat beleeft vrijdag 10 en zaterdag 11 februari de jaarlijkse Waggelrevue, zondag 12 februari loopt het Karnavals Kriebels Konsert van stapel. Beide evenementen vinden plaats in aanwezigheid van prins Peer de Twidde en zijn hofhouding. CV Geen Drank Geen Klank vertolkt overal het carnavalslied van dit jaar. 

Twee bonte avonden met tonpraters, sketches, zang, dans en muziek. Dat is het vertrouwde recept van de Boxtelse zittingsavonden. Als Waggelrevue worden deze vrijdag en zaterdag opgevoerd in partycentre Denziz, het hofpaleis van de Waggelaars aan de Stationsstraat. De editie van zaterdag is stijf uitverkocht; op vrijdag zijn aan de zaal nog kaarten te koop à 11 euro. Het programma, dat muzikaal wordt omlijst door The Ducktownband, begint om 20.00 uur met de entree van de Eendengatse pretpotentaat en zijn raad van elf.

Zondag 12 februari vindt in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat vanaf 14.00 uur de veertigste editie van het Karnavals Kriebels Konsert door De Aggemarvanhuisaf Band plaats. Dit oudste Boxtelse dweilorkest is al vijf keer elf jaar muzikaal actief in Eendengat. Ook The Ducktownband als De Volle Bloas laten van zich horen tijdens het gratis toegankelijke muziekfestijn. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 2 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 4 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 5 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 7 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 8 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport gisteren