Afbeelding

Lezing in Liempde over edelherten

Algemeen

Het kan niemand ontgaan zijn: dit voorjaar keert het edelhert na twee eeuwen van afwezigheid terug in natuurgebied De Scheeken. Ellen Luijks van ARK Natuurontwikkeling verzorgt op donderdag 9 februari vanaf 20.00 uur een lezing in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat over deze 'koning van het woud'. De toegang is gratis.

Het Weerterbos tussen Soerendonk en Weert kent sinds tien jaar een eigen edelhertenpopulatie, ook binnen een afgesloten gebied. Deze dieren worden nauwlettend in de gaten gehouden. Luijks van ARK is sinds de start betrokken bij dit edelhertenproject. Nu traint ze vrijwilligers die excursies verzorgen in het hertenleefgebied en geeft ze veldlessen. De ervaringen in het Weerterbos hebben ten grondslag gelegen aan het uitzetten van edelherten in De Scheeken.

In de lezing komt onder meer aan bod wat voor gedrag de edelherten gaan vertonen als ze worden uitgezet, wat voor invloed ze hebben op de begroeiing en of wandelaars de dieren kunnen spotten. (Foto: Hans Lodewijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 1 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 17 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 19 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 20 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 22 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 23 uur geleden