Is Tesla te interesseren voor een plekje op bedrijventerrein Vorst? Het eerste bedrijf dat er zich vestigde was Rabobank Nederland, dat er een datacenter bouwde. (Archieffoto Albert Stolwijk).
Is Tesla te interesseren voor een plekje op bedrijventerrein Vorst? Het eerste bedrijf dat er zich vestigde was Rabobank Nederland, dat er een datacenter bouwde. (Archieffoto Albert Stolwijk).

Boxtel stuurt bidbook naar Tesla

Algemeen

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft Tesla een bidbook gestuurd waarin getracht wordt het autobedrijf te interesseren voor de komst naar bedrijventerrein Ladonk/Vorst.

Oppositiepartij Balans stelde enkele weken geleden vragen over Tesla. De producent van elektrische auto's en accu's is al enige tijd op zoek naar een productielocatie in Nederland. Donderdag meldde de Volkskrant dat ook de noordelijke provincies hengelen naar een overeenkomst met Tesla.

Uit de beantwoording van de vragen van Balans, blijkt dat Boxtel al in een eerder stadium in contact is getreden met Tesla. Dat gebeurde direct nadat bekend werd dat het bedrijf op zoek is naar bedrijfsruimte. ,,We hebben een bidbook aangeboden om het bedrijf te interesseren voor Boxtel", stelt het gemeentebestuur. ,,Dit mede om helder te krijgen wat de vraag van Tesla is. Om de slagingskansen te vergroten en ons doel te kunnen bereiken, zullen wij hierbij uiteraard hulp van derden vragen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 5 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 7 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 8 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 9 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 11 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15