In afwachting van de première van de voorstelling Sous la toile de Jheronimus.
In afwachting van de première van de voorstelling Sous la toile de Jheronimus.

'Circolo is iets bijzonders'

Algemeen

Met een indrukwekkende openingsvoorstelling ging Festival Circolo op landgoed Velder in Liempde vrijdag van start. Honderden genodigden verzamelden zich in één van de circustenten voor Sous la toile de Jheronimus van het gezelschap Cie Les Colporteurs, gebaseerd op het schilderij 'Tuin der Lusten' van de Bossche schilder Jheronimus Bosch. 

Al tegen zessen, enkele uren voordat de Jeroen Bosch-voorstelling van start ging, arriveerden de eerste bezoekers op het groene terrein. Voor een hapje en drankje in Helder Velder, de nieuwe transparante tent pal bij de hoofdingang of een wandeling over het terrein. Bezoekers waren te spreken over de nieuwe indeling van Festival Circolo. ,,We wilden de festivalbeleving meer kleur geven. Dat is gelukt", vertelde festivaldirecteur Marc Eysink Smeets trots tijdens het openingswoord, kort nadat Fynn Ned en de Familiair Faces een acrobatische act tussen de bomen van het landgoed verzorgden. ,,Je kunt hier de komende dagen de meest onwaarschijnlijke nieuwe dingen zien." Sous la toile de Jheronimus was één van die 'onwaarschijnlijke nieuwe dingen'. Circus, theater, muziek en dans: een veelzijdigheid aan disciplines kwam terug in de opvoering die nog zeven keer te zien is op Festival Circolo. 

Gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant noemde Festival Circolo 'iets bijzonders'. ,,In het brede culturele veld van Noord-Brabant is er maar één festival zoals Festival Circolo. Ik zet me in om het evenement te behouden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Auf Böhmisch is een gelegenheidsorkest met muzikanten uit Boxtel en het Duitse Kappelwindeck. Op eerste pinksterdag trad het ensemble op in het Zwarte Woud.
Muzikanten uit Groene Woud en Zwarte Woud spelen samen Cultuur 2 uur geleden
Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 18 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 20 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 21 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 22 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column gisteren