Afbeelding

Plan Buurtpost wint 50.000 euro

Algemeen

Boxtelaar Jeroen Pijnenburg (50) heeft donderdag de tweede prijs gewonnen in de strijd om de IGNITE Award. Daarmee verdient de ondernemer, die eigenaar is van Buro Cement, een bedrag van 50.000 euro waarmee zijn project Buurtpost ondersteund zal worden. Namens de gemeente Boxtel was wethouder Herman van Wanrooij bij de prijsuitreiking aanwezig.

Pijnenburg was een van de sociale ondernemers die meedong naar de IGNITE Award. De Boxtelaar heeft een plan ontwikkeld voor het opzetten van Buurtpost. Dat is een initiatief waarbij mensen met een inkomensachterstand tegen betaling postpakketjes aannemen en in hun straat of buurt verspreiden.

Pijnenburg loopt al enkele jaren rond met het plan om Buurtpost te lanceren. De achterliggende gedachte is dat steeds meer postpakketten aan huis bezorgd worden, maar veel bewoners niet thuis zijn. De Boxtelaar bedacht dat het mogelijk moet zijn om mensen met een klein inkomen of in een sociaal isolement via Buurtpost weer een kans te bieden. ,,Ze kunnen een centje bijverdienen door postpakketten aan te nemen en te verspreiden in de eigen straat en bovendien wat vaker onder de mensen komen en zo meer sociale contacten opbouwen", legde Pijnenburg onlangs in Brabants Centrum uit. ,,Buurtpost gaat zorgen voor reuring in de straat."

Blij verrast was Pijnenburg dat hij een van de zes sociale ondernemers is, die was voorgedragen voor de IGNITE Award. Net als de andere genomineerden is Pijnenburg een intensief traject ingegaan. ,,Dankzij de nominatie is mijn businessplan voor Buurtpost heel helder geworden. Bovendien heb ik erg veel interessante mensen ontmoet die uitgebreid verteld hebben over het belang van goed sociaal ondernemerschap. En dat past goed bij mij. Ik vind namelijk dat de sociale component leidend moet zijn in het bedrijfsleven. Gelukkig raken steeds meer ondernemers daarvan overtuigd."

De IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds. De winnaars van de hoofdprijs ontving 100.000 euro om het businessplan verder uit te werken. (Foto: Marc Cleutjens).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 4 minuten geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 1 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 3 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 4 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 5 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 7 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 23 uur geleden