Theo van Roosmalen organiseert al 28 jaar de Essche Fietsdag. (Foto: Peter de Koning).
Theo van Roosmalen organiseert al 28 jaar de Essche Fietsdag. (Foto: Peter de Koning).

Essche Fietsdag beleeft 28e editie

Algemeen

Al 28 jaar vaste prik: op de laatste zondag in juni is het Essche Fietsdag. Zondag 26 juni kunnen fietsliefhebbers een ronde van 40, 70 of 100 kilometer fietsen, met startpunt Esch. De routes worden al die jaren uitgestippeld door Theo van Roosmalen (70) uit Esch. ,,Deze keer is het echt een hele mooie route", zegt hij.

,,De 40-kilometertocht gaat via de Nergena en Spoordonk naar landgoed Baest. Dat is een prachtig stiltegebied, maar voorheen kon je er moeilijk fietsen. Er ligt een klinkerweg, waarin altijd wel een klinker los lag. Vorig jaar is het pad echter opgeknapt, dus nu heb ik dit gebied meegenomen in de route", zegt Theo van Roosmalen. De 40 kilometer gaat verder naar Haghorst, waar de pauzeplaats is voor fietsers van alle afstanden, en terug via de Oisterwijkse bossen.

De 70 kilometer-fietsers maken een extra rondje dwars door de Oirschotse hei. De 100-kilometerfietsers gaan na Haghorst terug via Diessen, Hilvarenbeek en Tilburg. De 100 kilometer is speciaal uitgezet voor wielrenners. 

Vertrek van de fietstocht is zoals altijd bij dorpshuis De Es op de Markt in Esch. Starten voor de 40 kilometer kan tussen 9.00 en 13.00 uur. De 70 kilometer start tussen 8.00 en 12.00 uur en de 100 kilometer tussen 8.00 en 10.30 uur. Inschrijfgeld is 4 euro. De opbrengst van het inschrijfgeld gaat naar vijf verenigingen in Esch: Tovido, Bouwdorp Jesch, jeugdcarnaval, de jeugd van de fanfare en LoHa.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 4 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 6 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 7 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 9 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 10 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15