Afbeelding

Reus Jas pleit voor nieuwe straatnaam

Algemeen

Door het slechte weer lukte het reus Jas de Keistamper op Koningsdag niet om achter zijn grote donkere wolk vandaag te komen. Toch liet hij zijn kans om burgemeester Mark Buijs toe te spreken niet glippen. De gedecoreerden die op de verjaardag van koning Willem-Alexander een toost uitbrachten luisterden mee. En hoorden hoe de stratenmakersgigant pleitte voor een nieuw straatnaambordje in het centrum.

Jas vertelde dat zij keistampershart sneller ging kloppen van de herinrichting en de nieuwe bestrating op de kruising van de Rechterstraat met de Burgakker en Kruisstraat. . Maar dat hij de Boxtelaren voortdurend hoort spreken over het pleintje bij de Bruna, het pleintje bij 't IJscafé vindt de reus een gemiste kans. ,,Ik roep iedereen op een goede naam te bedenken. Zodat we volgend jaar op Koningsdag op die plek een nieuw straatnaambordje kunnen onthullen." 

Maar Jas maakte korte metten met de suggestie om het pleintje te vernoemen naar de daar woonachtige familie Witteveen. ,,Alsjeblieft zeg, Arjen speelt zichzelf genoeg in de kijker. Die heeft daarvoor geen straatnaambordje nodig..." De opmerking leidde tot een daverende lach in de zaal. Temeer omdat Arjen Witteveen zich, met echtgenote Hetty, onder het gehoor van de reus bevond.

Burgemeester Buijs zei na afloop het idee van Jas wel te kunnen waarderen. ,,Nu maar eens zien of iemand uit de gemeente het oppikt..." Suggesties voor een straatnaam voor deze plek in hartje Boxtel zijn welkom op de Facebookpagina van Jas de Keistamper. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 2 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 4 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 5 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 6 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 8 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport gisteren