Afbeelding

Expositie Jan de Hoogh in bibliotheek Boxtel

Algemeen

Jan de Hoogh uit Lennisheuvel zal in de boeken gaan als de laatste kunstenaar die in de vestiging van bibliotheek De Meierij aan de Burgakker zijn werken exposeert. Binnenkort verhuist de bibliotheek naar een nieuwe locatie. Zaterdag 2 april gaat de tentoonstelling van start; bezoekers zijn om 15.00 uur welkom bij de officiële opening.

De kunstenaar heeft gekozen voor een overzichtstentoonstelling waarin zowel oud als nieuw werk te zien zal zijn. De Hoogh maakt twee- en driedimonsionale kunstwerken. Romantische thema's als tijd en vergankelijkheid vermengen zich met het thema landschap. In het ruimtelijk werk vertaalt zich dat onder meer ontwerpen die verwant zijn aan land-art, een stroming uit de jaren zestig en zeventig die zich in de Verenigde Staten vooral manifesteerde in grote projecten in het landschap, ver van de bewoonde wereld.

De Hoogh streeft naar integratie van uitgangspunten van land-art in een verstedelijkte omgeving. Zo heeft hij in 1998 in een houtwal tussen Hapert en Bladel een smalle gang gerealiseerd met zinken wanden van 5 meter hoog en 40 meter lang. Deze gang loopt op de plaats waar honderd jaar eerder een buurtspoorweg liep. Tevens verwijst de gang tussen de twee dorpskernen naar de samenvoeging van die twee gemeenten in 1997.

Op diverse plaatsen en in vitrines in de bibliotheek zal er werk te zien zijn. Mensen zijn welkom bij de opening op zaterdag 2 april om onder het genot van een hapje en drankje te luisteren naar De Hoogh, die ingaat op de betekenis van zijn werk.

De expositie in de bibliotheek is tot eind mei te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan de Burgakker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Graffitikunstenaar aan het werk tijdens Tunnelvision 5.0 in de tunnel van het voormalig Duits lijntje onder rijksweg A2.
Podiumjam en graffiti bij MuBo MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Hoe kun je geld besparen op je woning in Brabant?
Kosten voor ophalen grof huisvuil fors hoger Algemeen 7 uur geleden
Van links naar rechts: Mark Peters, Mitch Koningstein, Paul Jongsma, Duane Tomala en Rob Voets, de initiatiefnemers van het nieuwe festival.
Nieuw festival met graffiti, bier en live muziek Algemeen 9 uur geleden
Logo
Hexspoor E-fulfilment op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel.
Hexspoor beste fulfilmentbedrijf 2024 Zakelijk 10 uur geleden
Zonnig bierpompfeest in Esch.
Bierpompfeest Esch: gauw vullen die pullen Cultuur 12 uur geleden
Logo
De voormalige drukkerij Tielen op de hoek Staarten-Mijlstraat wordt een vestiging van Holland Recycling.
Dutch Re-use Center in pand drukkerij Tielen Economie 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
Aanpassen Column 13 uur geleden
Matz Kemna (rechts) overhandigde onlangs namens rugbyclub Ducks sportattributen aan buurtsportmedewerker Loek van Grinsven. De spullen zijn bedoeld om tijdens gymlessen op basisscholen rugby aan bod te laten komen.
Rugbyclub Ducks houdt scholentoernooi Sport 4 mei, 16:15